Cildinizi Mahveden Gece Alışkanlıkları

Her gece 12 adımlık cilt bakımı rutinine vakit ayıranlardan olsanız bile, farkında olmadan sabah uyandığınızda kaşlarınızı çatmanıza neden olabilecek bazı alışkanlıkları cildinize uyguluyor olabilirsiniz.

Haber Merkezi / Bu cilde zarar verebilecek alışkanlıklar ve bunların nasıl çözülebileceğine ilişkin daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Cilt temizliği: Normal bir temizleyici, cildinizi gün boyu biriken makyaj ve kirden her zaman arındıramaz. Yağ bazlı bir temizleyici veya makyajı çözen temizleme balsamı ile başlayarak çift temizlemeyi deneyin. Her iki formüldeki yağlar fondöteni, maskarayı, kiri ve yağı nazikçe çözerek cildi günlük temizleyicinize hazırlar.

Yastık kılıfı: İpek veya saten yastık kılıfları, uyku kırışıklıklarını cildinizden uzak tutmaya yardımcı olabilir.

Yeterli uyku: Yatmadan önce bir şeyler izleme isteği duyduğunuzda, yeterli uyku almanın cildinizin sağlığı için hayati önem taşıdığını unutmayın. Cildinize iyileşmesi ve gençleşmesi için yeterli zaman tanımak için her gece en az yedi ila sekiz saat uykuya ayırın.

Ekran süresi: Çok fazla yapay ışık, uykuyu tetikleyen hormon olan melatonin üretimini engeller ve dolayısıyla güzellik uykunuzu bozar.

Saçlar: Saçınızı şekillendirecekseniz ipek bir eşarp ile yüzünüzden uzak tutmanızı öneririz. Saç ürünlerindeki gözenekleri tıkayan maddeler ve saçınızın doğal yağları uyurken yüzünüze geçerek cilt sorunlarına neden olabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir