CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan “Yanlarına Bırakmayız” Mesajı

Borsa İstanbul’da BİST 100 Endeksinin yüzde 7’nin üzerinde değer kaybetmesi üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Küçük yatırımcıyı uyardım, göz göre göre soyacaklar sizi dedim. Adalet yok, ahlak yok! Unutulmasın ki bir gün devran döner, herkes yaptıklarının bedelini öder” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / Borsa İstanbul’da BİST 100 Endeksi, yüzde 7’nin üzerinde değer kaybetmiş, endeksteki sert düşüş nedeniyle işlemler iki kez durdurulmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, küçük yatırımcıyı yönelik borsa uyarısını hatırlatarak, “Küçük yatırımcıyı uyardım, göz göre göre soyacaklar sizi dedim. Adalet yok, ahlak yok! Unutulmasın ki bir gün devran döner, herkes yaptıklarının bedelini öder” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, mesajının devamında, “Küçük yatırımcıyı korumayan kurumları da haksız zenginleşen çeteler de bedelini öder. Asla yanlarına bırakmayız!” görüşünü paylaştı.

O gün “Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum” ifadeleriyle başlayan mesajda CHP lideri şunları kaydetmişti:

“Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız. Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor.

Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar. SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir