Burkina Faso’da Asker Üniformalı Saldırganlar 60 Kişiyi Öldürdü

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da silahlı kuvvetler üniforması giyen saldırganların 60 kişiyi öldürdüğü bildirildi. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı, yaralıların kaldırıldıkları sağlık kurumlarında tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Haber Merkezi / Olayı inceleyen Savcı Lamine Kabouré, Ouahigouya kasabasında görevli polislerden aldığı bilgilere dayanarak, saldırının Mali sınırına yakın Karma köyünde meydana geldiğini söyledi.

Savcı Kabouré, saldırganların El Kaide ve İslam Devleti (Irak Şam İslam Devleti) ile bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Yardım gruplarına göre, Burkina Faso’da şimdiye kadar şiddetli çatışmalar nedeniyle 10.000’den fazla insan öldü ve yaklaşık iki milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

15 Nisan’da 40 kişi öldürülmüştü

15 Nisan’da Burkina Faso’da yaşanan silahlı saldırıda 40 kişi  öldürülmüştü. Ölenlerin 34 sivil ve 6 ise askerdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, bir grup asker ve sivil gönüllü kimliği belirsiz silahlı kişilerce saldırıya uğradığı belirtilmişti.

Burkina Faso

Burkina Faso, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesi. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Mali, Nijer, Benin, Togo, Gana ve Fildişi Sahili oluşturmakta.

Geçmişte Fransa sömürgesi olan ülke 1960 yılında Yukarı Volta adı ile bağımsızlığa kavuştu. Bağımsızlık sonrası dönemde siyasi belirsizlikler neticesinde darbeler yaşandı.

4 Ağustos 1983 tarihinde Thomas Sankara önderliğinde devrim gerçekleştirildi, ülkenin ismi de devrim neticesinde Burkina Faso olarak değiştirildi. Ülkenin başkenti Vagadugu’dur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir