Boğaziçi Üniversitesi Davasında Karar Çıktı: 14 Öğrenciye Hapis Cezası

Kamuoyunda “Boğaziçi Üniversitesi Davası” olarak bilinen davada, 14 öğrenci hakkında “kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılma” suçundan altışar ay ve “görevini yaptırmamak için direnme” suçundan altışar ay olmak üzere, toplamda birer yıl hapis cezası verildi.

Haber Merkezi / Mahkeme ayrıca sanık Ersin Berke Gök’e “kamu malına zarar verme” suçundan 1 yıl 6 ay, Eftelya Koyuncu’ya “kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

14 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bugün Boğaziçi eylemleri sırasında Boğaziçi Üniversitesi kayyumu Naci İnci’nin makam aracının çıkışını engelledikleri iddiasıyla hâkim karşısına çıktı. Davaya öğrenciler katılmadı,  Duruşma İstanbul Adliyesi’nde 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 14.30’da başladı. Davanın bir önceki duruşması 30 Ocak’ta görülmüştü. 14 öğrenci hakkında 5 yıl 3 aydan 23 yıla kadar, toplam 336 yıla kadar ceza istenmişti.

Davada ceza çıktı

Seyircilerin salondan çıkarıldığı davada salona çevik kuvvet girdi. Avukatların itirazı üzerine polis salondan çıkarıldı. Davada karar çıktı. 14 öğrenciden E.B.G’ye “kamu malına zarar” suçundan 1 yıl 6 ay, E.K’ye “kamu görevlisine hakaret” suçundan 1 yıl 2 ay, 14 öğrenciye “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” 6 ay hapis cezası verildi.

Duruşmaya CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu da izleyici olarak katıldı. Duruşmayı takip eden Mahmut Tanal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hakimin altı ay olan cezayı ilk başta altı yıl olarak açıkladığını, daha sonra duruşma salonunun kapısına geri dönüp düzelttiğini söyledi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir