Bloomberg’in Erdoğan’a Verdiği Unvan Dikkat Çekti

14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine haftalar kala, dünya basını da seçimler ve muhtemel sonuçlarını değerlendirmeye devam ediyor. ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg seçimlerle ilgili bir makale yayınladı.

Bloomberg’de yayınlanan Onur Ant ve Beril Akman imzalı haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen unvan dikkat çekti.

Makale için “Türkiye’nin Mikroyönetim Müdürü siyasi kariyerinin testiyle karşı karşıya” başlığı kullanıldı. Erdoğan’ın tercih ettiği ekonomik hamlelerin etkisinin seçimlerde karşısına çıkmaya başladığı da belirtildi.

Erdoğan’ın düşük faiz oranlarının enflasyonu düşürmeye yardımcı olduğu fikri de dahil olmak üzere, ana akım ekonomi dışındaki görüşleri uzun süredir benimsediğinin hatırlatıldığı makalede, “Ancak bunun bir bedeli vardı: İstanbul’da ve diğer büyük şehirlerde enflasyon yüzde 100’ün üzerine çıktı ve çok yavaş düştü. Lira, 2022’nin başından bu yana dolar karşısında yüzde 32 değer kaybetti” denildi.

“Eninde sonunda ekonominin ipi tükenecek”

Makalede görüşüne başvurulan Medley Global Advisors’ın eski direktörlerinden Nick Stadtmiller, “Erdoğan alışılmışın dışında politikalarını elinden geldiği kadar sürdürecek gibi görünüyor, ancak bunun nasıl iyi bitebileceğini anlamıyorum. Eninde sonunda ekonominin ipi tükenecek” tespitini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresinden Bloomberg’e konuşanlar ise, “Hükümet kurumları deprem bölgesine müdahale etmede yavaş kaldı. Zira Erdoğan’dan emir bekliyorlardı” dedi.

Mikroyönetim yöntemi nedir?

Makalede geçen “mikroyönetim yöntemi”, bir müdürün şirket içindeki her ayrınyıya ve çalışana müdahale etmesini temel alan ve çalışanlar rahatsızlık yaratan bir çalışma biçimi olarak biliniyor. Mikroyönetimin olumsuz bir çağrışımı olduğu düşünülür, çünkü işyerinde özgürlük ve güven eksikliğini gösterir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir