Bitcoin 30 Bin Doların Üzerinde; Solana Yüzde 10 Değer Kazandı

Bitcoin (BTC) yüzde 6,47 artışla 30 bin 106 dolara yükselirken, Ethereum (ETH) ise 900 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Solana yaklaşık yüzde 10 yükselirken, BNB , XRP, Litecoin ve Cardano da yatırımcısına kazandıran kripto para birimleri arasında yerini aldı.

Haber Merkezi / Kripto para piyasaları haftanın ikinci işlem gününde de yükselişine devam etti… Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) yüzde 6,47 artışla 30 bin 106 dolara yükseldi.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi, Ethereum (ETH) ise Bin 900 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Diğer en iyi kripto para birimlerinden Solana yaklaşık yüzde 10 yükselirken, BNB , XRP, Litecoin ve Cardano da yatırımcısına kazandıran kripto para birimleri arasında yerini aldı.

Bitcoin (BTC) hacmi son 24 saatte yüzde 87,02 artarak yaklaşık 23,35 milyar dolar olarak gerçekleşirken, Bitcoin’in piyasa değeri ise 581 milyar dolar civarında.

Tüm stablecoinlerin hacmi 42.25 milyar dolar ve bu, toplam kripto pazarının 24 saatlik hacminin yüzde 89.37’sine tekabül etmekte.

Küresel kripto para piyasasının değeri ise, son 24 saatte yüzde 4,17 artarak 1,23 trilyon dolar civarında işlem görüyor.

Küresel piyasalarda son durum

Küresel piyasalar, ABD’de yarın açıklanacak enflasyon verileri öncesi yön arayışını sürdürüyor.

Ülkede güçlü kalmaya devam eden iş gücü piyasalarının ardından yarın açıklanacak enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek dönem politika adımlarına ilişkin beklentiler üzerinde etkili olması bekleniyor.

Geçen hafta cuma günü açıklanan tarım dışı istihdamın 236 binle beklentilere paralel gelmesiyle Fed’in mayısta da faiz artışlarını sürdüreceğine yönelik fiyatlamalar güçlenmeye devam ediyor. Banka’nın 25 baz puanlık faiz artırım ihtimali yüzde 72 seviyesinde bulunuyor.

Fed’in mayıs sonrasında izleyeceği politikalara ilişkin belirsizlikler güçlü kalmayı sürdürürken, cuma günü JP Morgan, Wells Fargo ve Citibank gibi bankalarla hızlanacak bilanço sezonunun söz konusu beklentilere ilişkin soru işaretlerini azaltabileceği tahmin ediliyor.

Analistler, Fed’in enflasyonla mücadele kapsamında ekonomik aktiviteyi yavaşlatmak istediğini, buna karşın piyasalarda Banka’nın adımlarının ülke ekonomisinde ani bir durmaya neden olup olmayacağı endişesinin varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

Öte yandan, Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, küresel ekonomik büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 1,7’den yüzde 2’ye revize edildiğini bildirdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir