Bilecik: Küçükelmalı Tabiat Parkı

Küçükelmalı Tabiat Parkı; Bilecik’in Pazaryeri İlçesi sınırları içerisinde yer alır. 

Küçükelmalı Tabiat Parkı yeri; coğrafi konumu, topoğrafik yapısı, orman dokusu, içinde bulunan Küçükelmalı Göleti, kent gürültüsü ve kirliliğinden uzak temiz havası ile günübirlik ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekmektedir.

Tabiat Parkı, Karaçam, Kayın ve Meşe vb. diğer yapraklı orman ağaçlarından oluşan doğal orman dokusuna sahiptir. Göletin varlığı ile bazı sulak alan bitkileri de alanda gözükmeye başlamıştır.

Alanda, Domuz ve Ayı yoğun olarak bulunmakta olan büyük memeli türlerdir. Bunların yanında Tavşan, Sansar, Tilki gibi memeli türlerin yanında değişik kuş türleri bulunmaktadır.

Küçükelmalı göletinin varlığı, şehre çok yakın konumuna rağmen temiz havası ve şehrin gürültüsünden uzak ortamı, açık hava rekreasyon faaliyetlerine olanak sağlaması, özellikle sonbahar mevsiminde yeni rengine bürünen Tabiat Parkının tam bir görsel şölen sunması ile Bilecik İli ’nin özellikli alanlarından biridir.

Küçükelmalı Tabiat Parkına gidilirken Kınık köyü içerisinden geçilmektedir. Kınık köyünde el işçiliğiyle toprak ürünleri yapılmakta ve satılmaktadır. Tabiat Parkını ziyaret edenler ekoturizm kapsamında yakın köylerinde ekonomisine ve tanınırlığına katkı sağlarken, el sanatlarına olan ilgiyi de artıracağı düşünülmektedir.

Küçükelmalı Tabiat Parkı halkın dinlenmesine, eğlenmesine, balık tutmasına ve yürüyüş yolları ile ormanın derinliklerine girme imkanı sağlamaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir