Balıkesir: Şahinderesi Kanyonu

Şahinderesi Kanyonu; Balıkesir’in Edremit İlçesi, Altınoluk Bölgesi’nde yer almaktadır. Avcılar köyü’ nden gidilebilmektedir. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Altınoluk bölgesinin hayat damarıdır. Kazdağları’ ndan cektiği temiz bol oksijen içeren havayı ovaya dağıtan, denizden aldığı iyotlu havayı da dağa cıkartarak adeta bir baca görevini üstlenen bölgeyi oksijen çadırına çeviren Altınoluk’ da ki doğa harikası bir kanyondur.

Altınoluk Şahin Deresi Kanyonu İsviçre Alpleri’ nin ardından, dünyanın en en çok oksijen üreten ikinci bölgesi olan Altınoluk’ da ki kanyon, yıllardır macera tutkunlarının, yürüyüş yapmak, fotoğraf çekmek ya da serinlemek için kanyonu tercih eden doğa severlerin gözde mekanlarından biri konumundadır. Altınoluk Şahin Deresi Kanyonu Altınoluk’ un oksijen evidir aynı zamanda.

Millî Park sınırları içerisinde ve koruma altındadır. İzinsiz giriş yapılamaz. 27 km. uzunluğundaki kanyonu dibinden boydan boya kat etmek mümkün değildir. Kanyon doğu ve batısında ortalama 600 m. yükseklikteki bir güzergâhtan gezilebilmektedir. Kanyonun açıklığı yaklaşık 700 m. bulunmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir