Bakanı Şimşek’ten “Rezerv” Vurgusu

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Programımızın önemli bir hedefi de piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimini sağlamaktır.” dedi.

Haber Merkezi / Bakan Şimşek, “26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervlerinin, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıktığını, aynı dönemde net rezervlerin ise 14.2 milyar dolar iyileşme gösterdiğini” söyledi.

Mehmet Şimşek.” Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hızlı artış cesaret vericidir. Merkez Bankası rezerv artışına katkı sağlayacak rasyonel politikaların yanı sıra ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. İyileşmenin devamı için gereken adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Şimşek ayrıca “Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz.” uyarısı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

“Programımızın önemli bir hedefi de piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimini sağlamaktır.

26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme göstermiştir. Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hızlı artış cesaret vericidir.

Merkez Bankası rezerv artışına katkı sağlayacak rasyonel politikaların yanı sıra ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. İyileşmenin devamı için gereken adımları atmaya devam edeceğiz.

Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz.”

Merkez Bankası’nın en son yayımlanan Haftalık Para ve Banka İstatikleri’ne göre 16-27 Haziran tarihleri arasında TCMB’nin brüt rezervi 5,7 milyar dolar yükselerek 108,6 milyar dolara ulaşmıştı.

Merkez Bankası’nın döviz rezervi 67,1 milyar dolar, altın rezervi ise 41,4 milyar dolar seviyesinde. Brüt rezerv, yılın ilk 6 ayında yüzde 15,66 azaldı. Brüt rezervlerdeki düşüş yaklaşık 20,2 milyar dolar seviyesinde.

Yılın ilk 6 ayında döviz rezervi yüzde 19 (15,8 milyar dolar), altın rezervi ise yüzde 9,64 (4,4 milyar dolar) geriledi. Merkez Bankası’nın ödemeler dengesi istatistiklerine göre seçimlerin yapıldığı mayıs ayında TCMB rezervi 16,5 milyar dolar azalmıştı.

Şimşek ve Erkan Suudi Arabistan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17-19 Temmuz’da Körfez ülkelerine gerçekleştireceği ziyareti öncesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Hafize Gaye Erkan çarşamba günü Suudi Arabistan’a gidecek.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir