Bakan Koca’dan Önemli Çağrı: Bu Hayatı Değiştirelim

Güncel Kovid 19 verileri açıklandıktan sonra sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Siz aşınızı olun, tedbirinizi alın. Sağlık çalışanlarımız ve bilim insanlarımızla Covid-19’un üstesinden geliriz. Eğer bu yapılmazsa, kimimiz hasta, çoğumuz salgın şartlarının mağduru olarak bu mücadelenin içinde yaşamak zorundayız. Böyle sürmesin. Bu hayatı değiştirelim” dedi.

Haber Merkezi / Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, Kovid 19 aşısı konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Aşılama haritasında iki ilin kategorisinin değiştiğini ifade eden Bakan Koca, vatandaşlara önemli çağrıda bulunarak şunları ifade etti;

“Covid-19’a karşı güçleniyoruz. İkinci doz aşı oranı bugün MERSİN’DE de % 75’i geçti. MAVİ il sayımız 26. Toplum bağışıklığı için, bütün iller, ikinci doz aşı oranında yarışalım!

Hakkari’nin yeni hedefi Mavi! İkinci doz aşı oranı bugün % 65’in üzerine çıktı. Bu orana göre, haritadaki rengi Sarı. Covid-19’a karşı, Hakkâri’nin tüm Türkiye’ye Mavi haberini vermesini bekliyoruz.

Siz aşınızı olun, tedbirinizi alın. Sağlık çalışanlarımız ve bilim insanlarımızla Covid-19’un üstesinden geliriz. Eğer bu yapılmazsa, kimimiz hasta, çoğumuz salgın şartlarının mağduru olarak bu mücadelenin içinde yaşamak zorundayız. Böyle sürmesin. Bu hayatı değiştirelim”

188 kişi yaşamını yitirdi

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’deki seyrine ilişkin olarak açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 360 bin 115 test yapıldı, 30 bin 201 yeni vaka tespit edildi, 188 kişi yaşamını yitirdi, 28 bin 167 kişi sağlığına kavuştu.

Güncel verileri yorumlayan Bakan Koca, “Ana gündeminizin salgın olmasını istemiyoruz. Konuya odaklanma görevi bizim. Olağan hayatınıza kavuşmanız için sizden beklediğimiz, tedbirli davranarak kendinizi korumanız. Aşı olarak, toplum bağışıklığı sürecini hızlandırmanız. Bu tablo ciddi ihmallerimiz olduğunu gösteriyor” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir