Bahar Öztan Kimdir? Hayatı, Filmografisi

11 Ağustos 1962 yılında Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde dünyaya gelen Bahar Öztan, 21 Mart 2024 yılında Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde tedavi gördüğü özel bir hastanede kolon kanseri sebebiyle hayatını kaybetti.

Şaşkın Milyoner filmiyle sinema hayatına başlayan Bahar Öztan, Yeşilçam’ın Gamzeli Güzeli lakaplı en önemli oyuncularından biri oldu. Sürekli sahne teklifi almaya başlayan Bahar Öztan, 1987 yılında ilk kez İzmir Fuarı’nda Bülent Ersoy’la halk konserlerinde ve Seda Sayan’la çalışmaya başladı.

O günden itibaren, yurt içi ve yurt dışı sahne çalışmalarını sürdüren Bahar Öztan, 1991 yılında Bodrum Yalıkavak’ta butik oteli Spring Otel’i işletmeye başladı. 1993’te evlendi ve iki yıl sonra bir oğlu olan Bahar Öztan, 1999’da Bodrum’da Prens Prenses isimli bir anaokulu açtı.

2001 yılında Amerika’ya giden Bahar Öztan, uzun bir süre Amerika ve Bodrum’da yaşadı. 2007 yılında tekrar İstanbul’a yerleşen Bahar Öztan, en son 2007 yılında Koliba Film’in çektiği, Aşk Kapıyı Çalınca ve ayrıca Erler Film’in çektiği Görgüsüzler dizilerinde oynadı.

Bahar Öztan, bir yandan oyunculuğa devam etmek üzere görüşmelere başlarken, diğer yandan da çok sevdiği müzik için uzun yıllardır ses eğitimi aldı. Bahar Öztan’a Düzce Üniversitesi (DÜ) Girişimcilik Topluluğu’nca düzenlenen törende onur ödülü takdim edilmişti.

Bahar Öztan’ın rol aldığı filmlerden bazıları: Çırılçıplak, Şaşkın Milyoner, Sönmüş Ocak, Kanlı Nigar, Ağlayan Gülmedi mi?, Bizim Mahalle, Doktor Civanım, Dört Yanım Cehennem, Kırmızı Kelebek, Sevenler Ölmez, Aptal Kahraman, Bedel, Dostlar Sağolsun, Futboliye, Gül Ağacı, İkimiz de Sevdik, Küçük Ağa, Yıldızlar da Kayar, Darbe, Deli Fişek, Ortadirek Şaban, Bin Defa Ölürüm,

Bu Ne Sevgi, Domdom Kurşunu, Fakir Milyoner, Kanun Adamı, Kaplanlar, Mahkûm, Melek Yüzlüm, Ağlama, Aşk Dediğin Laftır, Ava Giden Avlanır, Hasretim, Manyak, Mazideki Kadın, Namus Sözü, Sevdan Öldürdü Beni, Babamız Eğleniyor, Gençlik Yılları, Homoti, Kaderim, Severek Öldüler, Umutların Ötesi, Vahşiler, Kıbrıs’ta Vuruşanlar, Sapık Kadın, Serçeler Göç Etmez, Hedef, Sabahın İlk Işıkları, Serseri Aşıklar,

Yarın Bir Başka Gündür, Kiralık Anne, Sonsuz Kaçış, Doyumsuz, Günbatımı, Yalvarış, Aşk Kapıyı Çalınca, Görgüsüzler, Afili Aşk.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir