Babacan: O Biri Geldi Ve Her Şeyi Bozdu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video ile iktidarı, ekonomi, hukuk ve eğitim üzerinden hedef aldı.

Haber Merkezi / Paylaşımına “O biri geldi ve her şeyi bozdu” notunu düşen DEVA Lideri Babacan, videoda şu ifadeleri kullandı:

“Hukukun üstünlüğü ve tabi ki birinci sınıf bir demokrasi. Bunları eğer bugün sağlayamazsak, bu amaçla çalışmaya devam etmezsek, 2023 Türkiye’si ancak bir hayal olacak.

2023 hedeflerine ulaşmak için yargı reformlarının devamı belirleyici olacak. Hukuk ve eğitim, ekonomimizi bundan sonraki dönemde ya alıp götürecek, çekip daha da yükseltecek, ama aksi taktirde de ekonomimizin önüne büyük bir set çekecek.

Şimdi diyelim ki asgari ücreti yüzde 50 arttırdınız. Arkadan da enflasyon diyelim ki yüzde 65 oldu. Ne oldu? Bu 330 litre süt alırken, bugün o düşer 300 litreye. Ne anladık?

Tabi günün birinde birileri gelip de tamamen maaşlara zam, arkasından enflasyon hepsini alıp götürsün, öyle bir çizgi izlemezse inşallah.

O biri geldi arkadaşlar, geldi. ‘Günün birinde birileri gelip de bozmasa’ diyordum ya işte geldi birileri bozdu.

İlk günden itibaren hukuk ve eğitim reformunun şart olduğunu söyledim. Zamanında bu alanda çok önemli adımlar attık, ancak devamı gelmedi.

“Abuk subuk işler yapmaya başladılar”

Birileri hukuktan rahatsız oldu. Türkiye’nin güçlü kurumlarını kendisi için vesayet zannetmeye başladı. İktidarın yargıya müdahaleleri arttı. Yargı içindeki türlü türlü yapılanmalar abuk subuk işler yapmaya başladılar. Dikkat edin 2013, 2014, 2015.

Eğitim deyince zaten iktidarın aklına kendi ideolojisine uygun bireyler yetiştirmekten başka bir şey gelmiyor. Büyük ortak da küçük ortak da kendi dar ideolojilerini körpecik zihinlere işleme derdine düştü.

Eğitimmiş bilgiymiş, onlar için önemli değil. Tornadan çıkmış gençler istiyor. Onlar partili bireyler görmek istiyorlar. Ha o arada ülke batmış mı, vatandaş nefessiz mi kalmış, inanın hiç umurlarında değil.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir