Aysel Korkut Kimdir? Hayatı, Eserleri

1962 yılında Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde dünyaya gelen Aysel Korkut, Karakaya Köyü İlkokulu, İstanbul Çamlıca Kız Lisesi, Eskişehir Cumhuriyet Lisesi ve Trakya Üniversitesi Çanakkale Eğitim Yüksekokulunda öğrenim gördü.

1986 yılında öğretmenliğe başlayan Aysel Korkut, Ankara, Kırıkkale başta olmak üzere on yıl kadar Anadolu’nun çeşitli köy ve şehirlerinde görev yaptı. Aysel Korkut, 1996 – 2001 yılları arasında Belçika’daki çeşitli okullarda Türkçe ve Türk Kültürü dersleri öğretmenliği yaptı.

Aysel Korkut, yurda döndükten sonra da öğretmenlik mesleğine devam etti. Hâlen bu görevini sürdürmektedir.

Aysel Korkut, öğretmenliğinin yanı sıra; çocuklara çevre bilinci kazandırmaya yönelik, doğal yaşamdaki varlıkların konuşturulduğu çeşitli kitaplar da yazdı. Ayrıca, ana sınıfı ve ilköğretim öğrencileri için resimli öykü kitapları yazmakta; yardımcı ders  kitapları hazırlamaktadır.

Bunların yanı sıra bazı dergilerde, eğitim ağırlıklı yazıları ile öykü ve şiirleri; bazı gazetelerde de  resimli çocuk bulmacaları yayınlanmaktadır. Öğretmenlik görevinin yanında yazın hayatını da sürdüren Korkut’un İlkem adlı bir oğlu vardır.

Aysel Korkut’un eserleri:

Orman Kardeşin Mektubu, Sevgili Kuşlar, Tombul Sarı Balık, Çınar Dedenin Bininci Doğum Yılı, Beni Kimse Anlamıyor, Şeker Tavşan, Hani Senin Uçurtman, Boncuklu Günler, Şapkadan Çıkan Masallar Serisi, Kulak Üretme Çiftliği, Uzaylı Savaşa Karşı

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir