Aydan Yalçın kimdir?

1964 yılında Mersin’in Silifke İlçesi’nde dünyaya gelen Aydan Yalçın, ilk ve Orta öğrenimini Silifke’de, Lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde yaptı.

Haber Merkezi / Tarım ve Köyişleri Bakanlığında idareci olarak görev yapmaktayken 2005 yılında emekliye ayrıldı. 2014 yılında memleketi Mersin’de bir özel fizik tedavi ve rehabilitasyon tıp merkezinde idareci olarak tekrar çalışma hayatına başladı. Bir kız evlada sahip olan şair, şiire ve edebiyata olan tutkulu yaşamını şimdilerde Mersin’de sürdürmektedir. Çağdaş Şair ve Yazarlar Derneği Kurucu üyesidir.

Şiir ve yazıları; Varlık, Hayal, Yasakmeyve, Sincan İstasyonu, Kurşunkalem, Lacivert, Patika, Ada, Karşın, Mühür gibi birçok şiir ve edebiyat dergilerinde yayınlandı. Çok sayıda uluslararası festival ve etkinliklerde görev aldı.

Şiirleri; Fransızca, İngilizce ve Romence’ye çevrildi ve çeviri şiirleri birçok yabancı dergi ve antolojilerde yer aldı. Ayrıca şair; çocuk şiirleri, şiir üstüne düşünce yazıları, deneme ve öyküler de yazmaktadır. Bir dönem Karşın adlı edebiyat ve sanat dergisinin yazı işleri müdürlüğünü de yapan şair, Çağdaş Şair ve Yazarlar Derneği kurucu üyesidir.

Ödülleri; Kumru şiir ve Lacivert Sanat 1.lik ve jüri özel ödülü, Akdeniz’e Bakış A.Neşet Dinçer özel ödülü, Şair İbrahim Yıldız mansiyon ödülü

Kitapları; Aşkence (şiir), Ay Konuşsun (şiir), Gül Makası (şiir), Kırbaç Düğümü (şiir), Dikenli Taç (şiirsel deneme)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir