Avrupalı Sosyalistler Partisi’nden Kılıçdaroğlu’na Destek

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine saatler kala, Avrupa Birliği’nde (AB) temsil edilen en büyük ikinci siyasi birlik olan Avrupalı Sosyalistler Partisi’nden (PES), Kılıçdaroğlu’na destek geldi.

Avrupalı Sosyalistler Partisi (PES), internet sitesinde yayınladığı açıklamada PES’in Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin “AB ile vize serbestisi süreci için gerekli reformları tamamlama taahhüdünü” desteklediklerini duyurdu.

AB vize serbestisi sürecini hızlandırma taahhüdü

“PES, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye yurttaşları için AB vize serbestisi sürecini hızlandırma taahhüdünü destekliyor” başlıklı açıklamada, PES’in Türkiye’deki demokratik muhalefetin, ülkeyi Avrupa değerlerine yaklaştırabilecek ve yeniden AB üyelik süreci yoluna sokabilecek hayati unsurlar olan demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları için mücadele etme çabalarını her zaman desteklediği vurgulandı.

“Temel değerlere yaklaştıracak adımları destekliyoruz”

PES Genel Sekreteri Giacomo Filibeck ise açıklamasında “Vize serbestisi için geriye kalan kriterlerin başarılmasına yönelik ilerlemeye devam edeceği konusunda CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’nun liderliğine güvenmekten memnuniyet duyuyoruz. Biz Avrupalı ​​sosyal demokratlar ve ilericiler için Türkiye çok önemli bir ortak. Ülkemizi paylaştığımız temel değerlere yaklaştıracak tüm adımları destekliyoruz” dedi.

“Kılıçdaroğlu kararlı”

PES’in Türkiye’deki ortak üye partileri CHP ve HDP’nin Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü mücadelesini her zaman desteklediği hatırlatılan açıklamada, “Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi güçlü bir Avrupa demokrasisine dönüştürmeye kararlıdır” denildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir