Arda Güler, Golden Boy Ödülüne Aday: Listedeki Tek Türk Oyuncu

Roma ve Milan’ın yakından ilgilendiği Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler, İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden Tuttosport’un 2003 yılından bu yana düzenlediği Golden Boy ödülüne aday gösterildi.

18 yaşındaki Arda Güler, 21 yaş altı en iyi genç futbolculara verilen ödül listesinde 78. sırada yer alıyor. Arda Güler, listedeki tek Türk oyuncu oldu.

Oksijen’de yer alan habere göre, Tuttosport Genel Yayın Direktörü Guido Vaciago, “Arda Güler’den bahsetmek gerekirse onu bilenler için olağanüstü bir oyuncu olduğunu söylemeliyiz. Belki onu Golden Boy sıralamasında yükseldikçe daha da iyi tanıyacağız ya da belki Avrupa’da bir takımda oynadığında” dedi.

Arda Güler’in isminin son dönemde sıkça transfer olacak oyuncular arasında yer aldığı hatırlatılan ve bu konuda kendisine ulaşan bir bilgi olup olmadığı sorulan Vaciago, şu yanıtı verdi:

“Tuttosport’un transfer piyasasından uzman isimlerinin söylediğine göre Roma ve Milan’ın Arda Güler ile yakından ilgilendiğini biliyoruz. Milan, son yıllarda genç yetenekleri özellikle de henüz tam olarak üne kavuşmamışken, onları avlamayı başaran ve onları başarılara götüren bir takım oldu.“

Ali Koç – Arda Güler görüşmesi

Öte yandan Fenerbahçe’de yeni sezon forma lansmanına katılan Arda Güler, lansman öncesi başkan Ali Koç ile yaklaşık 1 saat özel görüşme gerçekleştirdi.

Fenerbahçe’nin forma lansmanında Ali Koç ile Arda Güler özel bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Ali Koç, Milli Takım’daki golünden dolayı genç futbolcuyu tebrik etti.

Kulübün forma lansmanından hemen önce gerçekleşen görüşme, oldukça sıcak bir atmosferde geçti. İki tarafın da mutlu olduğu gözlenirken, Ali Koç’un Arda’yı ikna etmek için bir takım tekliflerde bulunduğu öğrenildi.

Ali Koç, Arda Güler ile 1 sezon daha Fenerbahçe’de kalması için görüştü. Arda’ya aldığı ücretin 3 katı maaş teklif eden Ali Koç ayrıca genç oyuncunun sözleşmesinde yer alan 17.5 milyon euro’luk serbest kalma maddesini arttırmayı istedi. Arda Güler cephesi düşünmek için süre istedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir