Antalya: Mavikent Tabiat Parkı

Mavikent Tabiat Parkı; Antalya’nın Kumluca İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Antalya İli merkezine 125 km, Kumluca İlçe merkezine 15 km. uzaklıktadır.

420 dekar alan üzerine kurulu olan Mavikent Tabiat Parkı içerisinde denize yakın kısımlarda Kıbrıs Akasyası ve fıstık çamı, iç kısımlarda ise fıstık çamı, Kıbrıs Akasyası ve okaliptüs ağaçları bulunmaktadır.

Orman ve Kumul ekosistemin bulunduğu Tabiat Parkı’nda yaban hayatı açısından tilki, çakal, sansar, sincap, porsuk, tavşan ve keklik gibi türler bulunmaktadır.

Yine Tabiat Parkı alanının sınırında bulunan kumsalda Ülkemizin taraf olduğu Bern Sözleşmesi “Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi” uyarınca, nesli tehlikede olan ve Türkiye’nin sahillerini üreme alanı olarak kullanan deniz kaplumbağaları bulunmaktadır.

Mavikent Tabiat Parkı’nda gerek kara gerek sahil kumullarının ana maddesi olan ince kumun, rüzgarla savrularak önüne gelen her türlü araziyi örtüp, zamanla büyüyerek ana rüzgar önündeki araziler için büyük bir tehlike oluşturması sebebiyle sahada kumul ağaçlandırması yapılmıştır.

Ziyaretçiler için Mavikent Tabiat Parkı’nda yüzme, dinlenme ve piknik alanları mevcuttur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir