Ananas Tatlısı, Malzemeleri, Hazırlanışı

Ananas tatlısı, hem çocuklar hem de yetişkinler için sağlıklı bir tatlı alternatifi olabilir. Hafif ve hoş kokulu bu tatlı herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı çok kolay olan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 40 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümünde değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

300 mililitre konsantre süt
1 kutu konserve ananas
70 gram çam fıstığı veya badem
15 gram jelatin

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri hazırlayın, başlayalım. Konserve ananasın suyunu iyice süzün. Ardından jelatini uygun bir tavada kısık ateşte eritin, kaynamadan ateşten alın ve köpürene kadar iyice çırpın, yavaşça konsantre süte ilave edin.

Hazırladığınız karışımı silikon kalıplara dökün ve 1 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız jöle kıvamındaki tatlının üzerine ananas parçaları ve çam fıstığını dizin.

Son olarak tatlıyı tamamen donması için tekrar buzdolabına koyun. Hazırladığınız bu lezzetli tatlıyı fındıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir