Anadolu Efes 16. Kez Basketbol Süper Ligi Şampiyonu

Basketbol Süper Ligi play-off final üçüncü maçında Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 83-74 galip ayrılan Anadolu Efes, durumu 3-0’a getirip tarihinin 16’ncı şampiyonluğuna ulaştı. Anadolu Efes, kendisine ait olan en fazla şampiyonluk kazanan takım rekorunu da geliştirdi.

Haber Merkezi / Anadolu Efes maça Larkin’in sayılarıyla 5-0’lık seriyle başlarken, Pınar Karşıyaka rakibine McCollum’un üçlüğü ve serbest atıştan bulduğu 3 sayıyla yanıt verdi. Micic, M’Bayeve Beaubois’in sayılarıyla üstünlüğü tekrar alan Anadolu Efes farkı 8 sayıya çıkarsa da McCollum yine devreye girerek farkın daha da artmasına izin vermedi. Ev sahibinden Vitto Brown’ın pota altından basketiyle ilk periyot 28-27 konuk ekip lehine bitti.

İkinci periyodun ilk iki dakikasında skor 28-33’e gelince Anadolu Efes koçu Ergin Ataman mola aldı. Mola dönüşünde Beaubois’nın beş sayısı ve Micic’in üçlüğü ile önce skora denge getiren Anadolu Efes, sonrasında Furkan’ın turnikesi ile 15:30’da yeniden öne geçti: 38-36. Beaubois ve Micic’in sayıları ile 18:30’da skor 46-44’e gelirken, Larkin’in turnikesi ilk yarının skoru belirlendi: 48-46.

Üçüncü periyodun başında Anadolu Efes farkı yine 8 sayıya çıkarsa da Angola ve Vitto Brown’ın sayılarıyla periyodun bitimine 3 dakikada 9 saniye kala fark 1’e indi. McCollum’un turnikesi Karşıyaka’yı son 1 dakikada 45 saniyeye 60-59 önde soktu. Micic’in serbest atışlar ve 3 sayı çizgisinden bulduğu 5 sayıyla Anadolu Efes dördüncü periyoda da 64-63 önde başladı.

Final periyodunda Anadolu Efes adına ilk sayılar üç sayı çizgisinin gerisinde Larkin’den geldi: 67-63. Anadolu Efes, Elijah’ın turnikesinin ardından Pleiss’ın smacı ile 33:30’da skoru 71-68’e getirdi. Maçın son 3:15 dakikasına Anadolu Efes 71-73 geride girerken, Micic’in iki üçlüğü ile son 1:30 dakikada skoru 77-74’e getirdi. Maçın son 15 saniyesinde faul çizgisine gelen Micic iki atışı da sayıya çevirdi ve skoru 79-74’e getirdi. Kalan bölümde Anadolu Efes üstünlüğünü sürdürdü ve M’Baye’nin dört sayısının ardından karşılaşmadan 83-74 galip ayrıldı.

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Vasilije Micic, Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisinin en başarılı oyuncusu seçilirken, Amath M’Baye da maç içerisinde yaptığı takip smacıyla en güzel smaç ödülünü aldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir