AK Partili Vekil, 5 Dakikalık Konuşmasında “12 kez Erdoğan” Dedi

Meclis’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin, 5 dakikalık konuşmasında “12 kez Erdoğan” dedi.

AK Partili milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘övgü yarışı’ devam ediyor. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin ise bu övgüye 5 dakikalık konuşmasında “12 kez Erdoğan” diyerek başka bir boyut kattı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Gazze’de İsrail saldırılarıyla ilgili bir konuşma yapan Şahin, katliama ve soykırıma en yüksek seviyede ve her alanda karşı çıkmasına karşın Erdoğan’a karşı bir kampanya başlatıldığını iddia etti,

“Filistin ve Gazze konusunda Erdoğan’a ancak şunlar söylenebilir: Allah senden razı olsun, Allah seni doğuran anadan razı olsun, Allah cesaretini daim kılsın” dedi.

Şahin’in konuşmasını tamamlamasının ardından seslenen İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Aslında selamı Erdoğan’a verdi, 12 defa ‘Erdoğan’ dedi değerli bilim insanı! 12 defa ‘Erdoğan’ dedi, senin selamı nereye verdiğini biz biliyoruz” dedi.

Öte yandan AK Parti’nin birbiriyle ilgisiz alanlarda değişiklik içeren konularda kanun değişiklik teklifleri alışkanlık oldu. Bu teklifler “torba kanun” olarak ifade edilse de madde sayısındaki artış üzerinden “çuval” denilerek de eleştirildi.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ise Meclis’te son görüşülen, yaklaşık 90 maddelik yasa teklifine bambaşka bir isim buldu.

Çalışkan, “Torba yasa görüşüyoruz. Gerçekten bir isim bulamıyorum. Bir önceki torba yasaya ‘vergi yasası’ demiştik. Bütçe öncesi ‘Milleti biraz daha fazla soyup soğana nasıl çeviririz?’ diye vergi yasasını torba olarak önümüze getirmişlerdi ama buna muhtemelen ‘cümbüş yasa’ demek daha doğru olacak.

Gerçekten maddelere baktım, her biri birbirinden farklı; neyi anlattığı belli değil” dedi. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’da bu sözler üzerine Çalışkan’a, “Hemşerim, o kadar uzun boylu değil” diye seslendi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir