ABD’de Banka Binasında Silahlı Saldırı: Çok Sayıda Ölü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kentucky eyaletinin en büyük şehri Louisville’de banka binası olduğu sanılan bir binada silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü, en az altı kişinin yaralandığı açıklandı.

Polis departmanı tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Doğu Main’in 300. bloğunda aktif bir saldırganın raporlarını doğruluyoruz. Lütfen bölgeden uzak durun. FBI, ajanları olay yerine gitti” denildi.

ABD’nin Kentucky eyaletinin en büyük kenti Louisville’de banka binası olduğu sanılan bir binada silahlı saldırı düzenlendiği ve polisin olay yerine müdahale ettiği belirtiliyor.

Haber ajansları olay yerinde polisin çok sayıda kişiye ilkyardım müdahalesinde bulunduğunu aktardı. CNN televizyonu bölgedeki kaynaklara dayandırdığı haberinde 6 “kurban” olduğunu bildirdi.

Louisville polisi, Twitter’dan yaptığı açıklamada olayın sürdüğünü ve halka olay yerinden uzak durma çağrısı yaptıklarını kaydetti. Polis Twitter açıklamasında “Çok sayıda vurulan var” dedi.

Binadan ayrılan tanıklar yerel televizyon WHAS-TV’ye yaptıkları açıklamalarda binanın içinde silah sesleri duyduklarını bildirdi.

Televizyon görüntülerinde çok sayıda polis aracının olay yerine gittiği görüldü. WHAS muhabirleri bazı kişilerin olay yerinden ambulansla taşındığını aktardı.

Kentucky Valisi Andy Beshear olay yerine gitmek için yolda olduğunu belirtti ve “Lütfen tüm etkilenen aileler ve Louisville şehri için dua edin” dedi.

Federal Soruşturma Bürosu da (FBI) olaya müdahale ettiğini bildirdi.

Saldırının 625 bin nüfuslu kentte Eski Ulusal Banka’ya evsahipliği yapan East Main Caddesi’nde Waterfront Park ve Louissville Slugger Field baseball sahası yakınında meydana geldiği belirtildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir