ABD’de Araç Kalabalığa Daldı: 1 Ölü, 17 Yaralı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Pennsylvania eyaletinde bir kişi, yerel saatle cumartesi (13 Ağustos) akşamı aracını kalabalığın üzerine sürerek bir kişinin ölümüne, 17 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

CNN International’ın aktardığında göre, olayın ardından bölgeye yakın başka bir kasabada yaşayan annesini öldüren şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Columbia’nın Berwick kasabasında 5 Ağustos’ta 10 kişinin ölümüne sebep olan bir yangında ölen ve yaralananlar ile aileleri için düzenlenen bağış toplama etkinliği sırasında gerçekleşti.

Pennsylvania Eyalet Polisi, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, olay yerine giden Berwick ve eyalet polisinin bir kişinin hayatını kaybettiğini ve pek çok kişinin yaralandığını gördüğünü kaydetti.

Yaralılar, olayın ardından bölgeye yakın hastanelere kaldırılırken Geisinger Tıp Merkezi, olayla ilgili 15 hastayı tedavi ettiklerini duyurdu.

CNN’e konuşan tıp merkezi sözcüsü Natalie Buyny, yaralıların dördünün durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Kefalet talebi reddedildi

Şüphelinin aracını kalabalığın üzerine sürmesinin ardından bir açıklama daha yapan Pennsylvania Polisi, olay yerine yakın Luzerne bölgesindeki Nescopeck kasabasından erkek bir şüphelinin bir kadını darp ettiğine ilişkin bir ihbar aldıklarını ve olay yerine gittiklerinde kadının ölmüş olduğunu tespit ettiklerini duyurdu. Şüpheli, ilçe polisi tarafından gözaltına alındı.

Yetkililer 56 yaşındaki Rosa Reyes’in ölümüne sebep olan şüpheli ile aracını kalabalığın üzerine süren şüphelinin aynı kişi olduğunu tespit ederken bağış toplama etkinliğinde ölen kişinin adını açıklamadı.

The Guardian’ın aktardığına göre, eyalet polisi Anthony Petroski III, şüphelinin aracı kasıtlı olarak mı kalabalığın üzerine sürdüğünün henüz netlik kazanmadığını aktardı: “Bu konudaki soruşturma sürüyor. Tamamlamamız gereken görüşmeler ve bakmamız gereken video kayıtları var.”

Rosa Reyes’in ölümüne ilişkin suç duyurusunda paylaşılan bilgilere göre, her iki olayın da faili Rosa Reyes’in 24 yaşındaki oğlu Adrian Oswaldo Reyes’di. Reyes, dün sabah saatlerinde “cinayet” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Kefalet talebi reddedilen şüpheli, Columbia County Islahevinde tutuluyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir