A Milli Kadın Futbol Takımı’ndan Muhteşem İstatistik

UEFA Uluslar C Ligi 2. Grup altıncı ve son maçında A Milli Kadın Futbol Takımı ile Gürcistan, Mersin Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. A Milli Kadın Futbol Takımı, Gürcistan’ı da mağlup etti ve 6’da 6 yaparak 18 tam puanla grup maçlarını tamamladı.

Haber Merkezi / A Milli Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Gülbin Hız ve 41. dakikada Ece Türkoğlu kaydetti. A Milli Kadın Futbol Takımı, oynadığı 6 karşılaşmada hiç gol yemeyerek ayrıca muhteşem bir istatistiğe de imza atmış oldu.

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2. Grup’taki ilk maçında Tiflis’te Gürcistan’ı 3-0 yendikten sonra Litvanya’yı Elazığ’da 2-0’la geçmiş ve ardından Lüksemburg deplasmanından 4-0’lık galibiyetle dönmüştü. Çorum’da yine Lüksemburg’u 1-0 yenen ekibimiz, bu maç sonunda 12 puana yükselerek en yakın rakibi Litvanya’nın 8 puan üzerine çıkmış ve matematiksel olarak UEFA Uluslar B Ligi’ne adını yazdırmıştı.

Litvanya deplasmanından 4-0’lık galibiyetle dönen Millîler, bugün Mersin Stadı’nda Gürcistan’ı da mağlup ederek 18 puan toplayıp, UEFA Uluslar B Ligi’ne “Merhaba” dedi.

26. dakikada Birgül Sadıkoğlu’nun rakip cezası solundan açtığı çık ortaya iyi yükselen Gülbin Hız’ın kafasında meşin yuvarlak ağlarla buluştu (1-0). 41. dakikada Meryem Çal’ın ara pasında rakip ceza sahasında topla buluşan Ece Türkoğlu’nun şık vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu (2-0).

Stat: Mersin Stadyumu.

Hakemler: Jelena Jermolajeva, Liga Didrike, Diana Vanaga, Darja Voitehovica (Letonya).

Türkiye: Selda Akgöz (Dk. 62 Göknur Güleryüz), Ümran Özev, Eda Karataş, Meryem Çal, Miray Cin (Dk. 83 Didem Karagenç), Ebru Topçu, Yağmur Uraz (Dk. 62 Derya Arhan), Birgül Sadıkoğlu (Dk. 46 Arzu Karabulut), Ece Türkoğlu, İlayda Civelek, Gülbin Hız (Dk. 46 Narin Yakut).

Gürcistan: Tatia Gabunia, Gvantsa Kadagishvili (Dk. 46 Tinatin Ambalia), Nino Chkhartisvhili, Tamar Kvelidze, Natia Danielia, Tatiana Matveeva (Dk. 70 Anastasia Bolkvadze), Maiko Bebia, Tamari Tatuashvili (Dk. 90 Sopiko Narsia), Teona Bakradze, Nino Bukhrikidze (Dk. 88 Ana Pavliashvili), Mariam Kalandadze.

Goller: Gülbin Hız (Dk. 26), Ece Türkoğlu (Dk. 41).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir