A Mili Futbol Takım’ın UEFA Uluslar Ligi Rakipleri Belli Oldu

A Milli Futbol Takım’ın UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) Uluslar Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. Türkiye Uluslar Ligi B Grubu’nda Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti.

Haber Merkezi / A Milli Futbol Takım’ın B Ligi’nde mücadele edeceği 2024 / 25 UEFA Uluslar Ligi kuraları, Fransa’nın başkenti Paris’te çekildi.

Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) Başkan Mehmet Büyükekşi ve TFF’den temsilciler katıldı. A Milli Takım’ın UEFA Uluslar Ligi’ndeki rakipleri Galler, İzlanda ve Karadağ oldu.

A Milli Futbol Takımı, grubu lider olarak bitirirse doğrudan UEFA Uluslar A Ligi’ne gidecek. A Milli Futbol Takımı, grubu ikinci tamamlarsa A Ligi grubunu 3. tamamlayan bir takımla karşılaşarak A Ligi’ne gitmek için mücadele verecek.

Turnuvanın 1 ve 2. maçları 5-10 Eylül’de, 3 ve 4. maçlar 10-15 Ekim’de, 5 ve 6. maçlar ise 14-19 Kasım’da oynanacak. Yarı finaller 4-5 Haziran 2025’te, final ise 8 Haziran 2025’te yapılacak.

Uluslar Ligi’ndeki tüm eşleşmeler şöyle:

A Ligi

1. Grup: Hırvatistan, Portekiz, Polonya, İskoçya
2. Grup: İtalya, Belçika, Fransa, İsrail
3. Grup: Hollanda, Macaristan, Almanya, Bosna Hersek
4. Grup: İspanya, Danimarka, İsviçre, Sırbistan

B Ligi

1. Grup: Çekya, Ukrayna, Arnavutluk, Gürcistan
2. Grup: İngiltere, Finlandiya, İrlanda Cumhuriyeti, Yunanistan
3. Grup: Avusturya, Norveç, Slovenya, Kazakistan
4. Grup: Galler, İzlanda, Karadağ, Türkiye

C Ligi

1. Grup: İsveç, Azerbaycan, Slovakya, Estonya
2. Grup: Romanya, Kosova, Kıbrıs Rum Kesimi, Litvanya/Cebelitarık
3. Grup: Lüksemburg, Bulgaristan, Kuzey İrlanda, Belarus
4. Grup: Ermenistan, Faroe Adaları, Kuzey Makedonya, Letonya

D Ligi

1. Grup: Litvanya/Cebelitarık, San Marino, Lihtenştayn
2. Grup: Moldova, Malta, Andorra

Not: Litvanya ile Cebelitarık arasında mart ayında oynanacak play-out karşılaşmalarının ardından, rakibine üstün gelen takım C Ligi’nde mücadele edecek.

UEFA Yönetim Kurulu’nun 28 Şubat 2022 tarihli kararı uyarınca Rusya, 2024/25 UEFA Uluslar Ligi turnuvasına katılamayacak.

2026 Dünya Kupası için ek bir bilet

2024/25 UEFA Uluslar Ligi turnuvası küme düşme ve küme çıkma rekabetinin yanı sıra, Avrupa ülkelerine 2026 Dünya Kupası finallerine katılım için ek bir bilet sağlayacak.

2026 Dünya Kupası elemelerinde grupları ikinci sırada tamamlayan 12 takım ile elemeler sonucunda ilk iki sırayı alamamış, Uluslar Ligi’nden gelecek en iyi 4 takım (toplam 16 takım) 4 play-off yoluna dağıtılacak.

Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak yarı final ve final maçları sonucunda, Dünya Kupası’na gidecek son 4 takım belirlenecek.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir