“2032 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye – İtalya Ortaklığıyla Yapılacak” İddiası

Türkiye ve İtalya’nın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) düzenleyeceği öne sürüldü. UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) ise, resmi açıklamayı 10 Ekim’de yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan daha önce konuya ilişkin yapılan açıklamada, “TFF ile İtalya Futbol Federasyonu, yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından EURO 2032’yi beraber düzenlemek için UEFA’ya ortak başvuru yapma kararı almıştır” ifadelerine yer verilmişti.

TFF Başkanı Büyükekşi’de, “Bu başvurunun Avrupa ve Türk futbolu için çok önemli olacağına inanıyorum. Türkiye için bir milat olacak. 2028 adaylık sürecinden vazgeçme gibi bir düşüncemiz yok. UEFA, EURO 2032 ortak adaylık başvurumuzu kabul ederse EURO 2028’den çekileceğiz.” demişti.

İtalyan gazeteci Nicolo Schira, Türkiye ve İtalya ortaklığının 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2032) düzenleyeceğini öne sürdü.

Ajansspor’un haberine göre, 10 Ekim Salı günü açıklanacak olan ev sahipliği öncesi Türkiye – İtalya ve Rusya’nın teklifleri bulunuyordu. Rus futbolu, Ukrayna savaşı nedeniyle UEFA’dan belirsiz bir süre ihraç edildiği için bu teklif geçersiz olmuştu.

Güncel tekliflerin sahipleri Türkiye ve İtalya da ortak düzenlemeye karar verince tek ihtimal bu olarak kaldı. Türkiye ve İtalya’nın teklifleri de geçerlilik kazanınca ev sahipliği kesin noktasına gelmişti. UEFA, resmi açıklamayı 10 Ekim (yarın) yapacak.

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, UEFA EURO 2032’yi İtalya ile ortaklaşa düzenlemek için geçtiğimiz yaz başvuru yapan Türkiye, EURO 2028 için yaptığı başvuruyu geri çekti. Türkiye’nin başvurusunu geri çekmesi sonrası EURO 2028’i İngiltere ile İrlanda’nın birlikte düzenlemesi kesinleşmiş oldu.

TFF Başkanı Büyükekşi: Türkiye için bir milat olacak

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) daha önce yapılan açıklamada, “TFF ile İtalya Futbol Federasyonu, yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından EURO 2032’yi beraber düzenlemek için UEFA’ya ortak başvuru yapma kararı almıştır” ifadeleri yer almıştı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Bu adaylık başvurusu 10 Ekim’de neticelenecek. 2028 adaylığı için karşımızda Birleşik Krallık, 2032 için ise İtalya var. İtalya Futbol Federasyonu ile müzakere yaptık ve ayrı ayrı adaylık başvurusu yapmak yerine UEFA’ya birlikte başvuru yapma kararı aldık.

UEFA bu çalışmamızı kabul ederse başka bir rakibimiz yok. Bu başvurunun Avrupa ve Türk futbolu için çok önemli olacağına inanıyorum. Türkiye için bir milat olacak. 2028 adaylık sürecinden vazgeçme gibi bir düşüncemiz yok. UEFA, EURO 2032 ortak adaylık başvurumuzu kabul ederse EURO 2028’den çekileceğiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir