14 emekli askerin tutuklanmasına Başbuğ’dan tepki!

28 Şubat davasında alınan müebbet hapis cezası kararları Yargıtay tarafından onanmasından sonra 14 emekli asker tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tutuklamalara tepki gösterdi.

Haber Merkezi / İlker Başbuğ,  emekli 14 askerin tutuklanmasına sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi. Başbuğ, açıklamasında,  ”Adil olmayan bir yargılama sonunda on dört emekli komutanın cezaevlerine konulması vicdanlı insanların yüreklerini bir kez daha yaralamıştır” ifadelerini kullandı.

28 Şubat davasında alınan müebbet hapis cezası kararları Yargıtay tarafından onandı. Hükmün kesinleşmesinin ardından davada yargılanan 14 sanık hakkında infaz süreci başlatıldı.

Emekli Orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu sanıklar gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Cezaevine gönderilen generallerin rütbeleri de sökülecek.

Darbeye teşebbüs suçundan ceza alan sanıkların, yaşları ve sağlık durumları gerekçe gösterilerek yapılan infaz erteleme başvurusu ise reddedildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir