Ziraat Bankkart – Fenerbahçe HDI Sigorta: 3- 1

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabının üçüncü maçında Ziraat Bankkart ile Fenerbahçe HDI Sigorta karlı karşıya geldi. TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden Ziraat Bankkart 3-1 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabının üçüncü maçında Ziraat Bankkart ile Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı TVF Başkent Voleybol Salonu’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleden 25-19, 22-25, 25-22 ve 27-25’lik setler sonunda Ziraat Bankkart 3-1 galip ayrıldı.

Böylece AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final serisinde durum 2-1’e geldi.
AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final serisinin dördüncü maçı 21 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Ulaş Kıyak’ın servisiyle başlayan mücadelede ilk sayı ev sahibi Ziraat Bankkart’ın oldu (1-0). Fenerbahçe maçtaki ilk sayısı ise Graham Vigrass’tan geldi (1-1). İki takımın da mücadeleci bir oyun ortaya koyduğu maçın hemen başında Metin Toy ve Hoag’la etkili olan Fenerbahçe, 3-5’lik üstünlüğü yakaladı. Devamında Ziraat Bankkart, Van Garderen ve Atanasov’un sayılarıyla skora denge getirse de (7-7), Fenerbahçe, Ulaş Kıyak ve Hoag’la skor avantajını yeniden lehine çevirdi (7-9). Bu bölümde Ter Maat’tan önemli katkılar alan Ziraat Bankkart, yakaladığı 3-0’lık seriyle 10-9 öne geçti. Maçtaki ilk teknik molaya da 12-11’le önde giren Ziraat Bankkart, moladan Atanasov’un sayısıyla döndü ve skor 13-11’e geldi. Fenerbahçe, Hidalgo ve Ulaş Kıyak’la sette kalmaya çalışsa da ev sahibi Ziraat Bankkart, Ter Maat, Bedirhan Bülbül ve Van Garderen’le üretken bir görüntü çizerek seti 25-19 kazandı.

İkinci set Salvador Hidalgo ve Atanasov’un karşılıklı sayılarıyla başladı (1-1). Setin hemen başında Metin Toy’un sayılarıyla skor 2-3’e geldi. Ter Maat ve Atanasov’la 6-4’lük üstünlüğü yakalayan Ziraat Bankkart’ı, Vigrass, Metin Toy ve Hoag’la durduran Fenerbahçe, bu kez skor avantajını lehine çeviren taraf oldu (7-9). Oldukça çekişmeli geçen setin bu bölümünde Hasan Sıkar ve Vigrass’tan da sayı katkısı alan Fenerbahçe, 3 sayılık farkı korudu (14-17). Setin devamı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Son bölümde rakibine Hidalgo, Hoag ve Vigrass’la üstünlük kuran Fenerbahçe, 22-25’le setin kazananı oldu.

Üçüncü sette ilk sayı Salvador Hidalgo’dan geldi (0-1). Ziraat Bankkart’ın bu setteki ilk sayısını ise Ter Maat kaydetti. Setin hemen başında Arslan Ekşi ve Van Garderen’le 5-4’ü bulan Ziraat Bankkart’a; devamında Hidalgo, Metin Toy ve Hoag’la cevap veren Fenerbahçe, maça ortak oldu (8-8). Teknik molaya 11-12 önde giren Fenerbahçe olurken, Ziraat Bankkart mola dönüşünde Ter Maat’la skora denge getirdi (12-12). Karşılıklı sayılarla geçen setin son bölümünde Atanasov ve Ter Maat ikilisiyle etkili olan başkent temsilcisi Ziraat Bankkart, seti 25-22 kazandı.

Dördüncü sete hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu (1-3). Ziraat Bankkart adına setin hemen başında skor bulan isimlerse Emin Gök-Van Garderen ikilisiydi. Devamında Salvador Hidalgo ve Metin Toy’la önemli bir avantaj yakalayan Fenerbahçe Emre Batur’un da skor yüküne ortak olmasıyla fark 4 sayıya çıktı (6-10). Bu sette de teknik molaya 10-12 önde giren taraf Fenerbahçe oldu. Molanın ardından karşılıklı sayılarla son bölüme girilirken Ziraat Bankkart, sonuca giden taraf oldu ve seti 27-25; maçı da 3-1 kazandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir