Zeki Sezer Kimdir? Hayatı, Filmleri

1 Ocak 1929 yılında Edirne’de dünyaya gelen Zeki Sezer, 5 Haziran 2007 yılında kalp krizi nedeniyle İstanbul’da hayatını kaybetti. Zeki Sezer, Edirne Erkek Lisesi’nden mezun oldu.

İstanbul’a geldikten sonra İETT Şişli şubesinde depo müdürlüğü yapan Zeki Sezer, askerlik dönüşü İzmir’e gitti. 1951-1953 yılları arasında Gümrük Muhafaza Memurluğu görevine başlayan Zeki Sezer, sonra bu görevinden istifa edip tekrar İstanbul’a döndü.

1960 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmaya resim gönderen Zeki Sezer, dereceye giremedi ancak film yapımcılarından farklı roller için teklifler aldı. Zeki Sezer, sinema oyunculuğuna ilk adımını Hüsnü Cantürk’ün yönettiği Kurşun Yağmuru filminde küçük bir rol alarak attı.

1960’lardan başlayarak çeşitli dönemlerde dernekçilik, sendikacılık yapan Zeki Sezer, 350 film ve 10 televizyon dizisinde irili ufaklı roller aldı.

Zeki Sezer’in rol aldığı dizi ve filmlerden bazıları: Aşk Yarışı, Ne Şeker Şey, Ayşecik Canımın İçi, Bahçevan, Beni Osman Öldürdü, Beyaz Güvercin, Çapkın Kız, Kibarlar, Yaralı Aslan, Adanalı Tayfur Kardeşler, Bitirimsin Hanım Abla, Cilalı İbo Kadın Avcısı, Evcilik Oyunu, Halk Çocuğu, Karanlıkta Uyananlar, Son Tren, Artık Düşman Değiliz, Aşk ve İntikam,

Ben Bir Kanun Kaçağıyım, Ben Bir Sokak Kadınıyım, Beyoğlu Esrarı, Boyacı, Çalıkuşu, Efkarlıyım Abiler, Erkek Severse, Eşrefpaşalı, Fakir Çocuklar, İntikam Uğruna, İstanbul Dehşet İçinde, İstanbul’da Randevu, Kaderin Cilvesi, Kadın Avcıları, Kadınlar Dövülmez, Karakolda Ayna Var,

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Yolsuzlar, Babaların Babası, Beş Milyoncuk Borç Verir Misin, Çapkınım Hovardayım, Çirkef, Çukulata Sevgilim, Dadaş Rıfat Geliyor, Hayret 17, Kadınlar, Kaygısızlar, Kral Benim, Nereden Çıktı Bu Velet, Panik, Şafakta Buluşalım, Şöhret Budalası, Tokmak Nuri, Aile Şerefi, Baş Belası, Bodrum Hâkimi, Sahte Kabadayı, Adalı Kız,

Arabacının Aşkı, Atmaca Ali, Beş Dakikada Beşiktaş, Bülbül Ailesi, Bulunmaz Uşak, Cani, Deli Şahin, Eden Bulur, Evlilik Şirketi, Kader Utansın, Kafes, Kan Kardeşler, Kanundan Kaçamazsın, Kaybolan Saadet, Kayıkçının Küreği, Korkunç Şüphe, Portakal, Taşra Kızı, Tek Başına.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir