Yuca Kızartması, Malzemeleri, Hazırlanışı

Yapması kolay bir başlangıç, garnitür veya vejetaryen atıştırmalık tarifi mi arıyorsunuz. Yuca kızartması, aradığınız tarif olabilir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 kg. yuca
2 su bardağı bitkisel yağ
8 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım…

Keskin bir bıçakla yucaları dikkatlice soyun ve ardından geniş bir tencereye 8 su bardağı su koyun, bir çorba kaşığı tuz ekleyin ve ocağı yüksek ateşe yükseltin. Su kaynamaya başlayınca soyulmuş bütün yuca parçalarını ekleyin ve yaklaşık otuz dakika pişirin.

Ocağı kapatın ve suyu süzün, daha sonra her bir yucayı açın ve içindeki sert damarları çıkarın, uzun dikdörtgen çubuklar halinde kesin.

Ardından tüm yağı yüksek ateşte bir tavaya ekleyin. Yağ çok kızdığında yucaları ekleyi ve yaklaşık üç ila beş dakika arasında kızartın. Avokado sosu ve limon ile servis edin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir