YSP’li Gergerlioğlu’ndan AK Partili Vekillere: Erdoğan’dan Korkmayın, Allah’tan Korkun

TBMM’de yaptığı konuşmada, insan hakları ihlallerine dikkati çeken YSP’li Gergerlioğlu, “Kültür Bakanı telefon açmış. Festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu hemen, o FETÖ propagandası yapan filmi kaldırın diyor. Ya bu cemaat meselelerinden ihraç edilmiş birileri dediği, KESK üyesi, TTB üyesi bu insanlar. Adalet Bakanı yine aynı şekilde FETÖ propagandası yapılan bu filmi gösteremeyiz diyor” dedi ve ekledi:

“Cumhurbaşkanı buraya geliyor FETÖ prapogandası, baştan sona hepsi yalan. Ya arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun diyorum. Filmin yani böyle bir şeyle zerre alakası yok. Nasıl bu yalana teslim oluyorsunuz? Kral çıplak diyecek tek bir kişi yok mu aranızda? Ya Allah’tan korkun ya… Cumhurbaşkanından korkmayın, Allah’tan korkun, Vicdanınız dan korkun. Allah’tan korkun.”

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurul’da insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Gazete Pencere’nin aktardığına göre; AK Partililerin TBMM Kürsüsü’nden sataşmaları üzerine konuşmasını yüksek ses tonuyla sürdürmeye çalışan Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Kültür Bakanı telefon açmış. Festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu hemen, o FETÖ propagandası yapan filmi kaldırın diyor. Ya bu cemaat meselelerinden ihraç edilmiş birileri dediği, KESK üyesi, TTB üyesi bu insanlar. Adalet Bakanı yine aynı şekilde FETÖ propagandası yapılan bu filmi gösteremeyiz diyor. Cumhurbaşkanı buraya geliyor FETÖ prapogandası, baştan sona hepsi yalan. Ya arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun diyorum. Filmin yani böyle bir şeyle zerre alakası yok. Nasıl bu yalana teslim oluyorsunuz?

Kral çıplak diyecek tek bir kişi yok mu aranızda? Ya Allah’tan korkun ya… Cumhurbaşkanından korkmayın, Allah’tan korkun, Vicdanınız dan korkun. Allah’tan korkun. Bakın daha sonra daha sonra ne yapıldı? Bakın AHİM kararı var, Yüksel Yalçınkaya kararı var. Türkiye çok ağır bir karar verdi. Dedi ki, sen dedi Türkiye yargısı olarak kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesini çiğnedi. Bylock’tur, Bank Asya’dır, çocuğunu cemaat okuluna göndermektir, bir derneğe üye olmaktır.

Bunlar delil olarak sayılamaz. Tekrar değerlendiriyor, ihlal yapmışsın dedi ve sonra Cumhurbaşkanı burada kalkmış diyor ki ben bu kararı tanımam… Böyle bir şey mi olur ya Anayasa madde 90 yok mu senin bunu tanıman gerekmiyor mu? Nasıl böyle diyebilirsin? Ama bunu söyleyebiliyor arkadaşlar. Çok net söylüyorum. Bir ülkede bir cumhurbaşkanı anayasayı çiğneyemez.

Bakın o kadar mağdur var ki bu ülkede. Şu resmi görüyor musunuz? 7 yıl önce Türkiye’de medyaya çıktı şu aile biliyor musunuz? Bakın bir sünnet merasimi sonrası çekilmiş bir film. Beşiz bu çocuklar, beşiz. Türkiye’de gazetelere haber oldu. Annesi babası bu cemaat kurumlarında çalıştığı için ihraç edilmiş çocuk doğdu. Bu 5 tane çocuk doğduğu zaman işinden atılmış. Baba düşünür bilirsiniz anne babasınınızdır.

Bir çocuğu bile büyütmek ne kadar masraflıdır, işinden atılmış olduğu halde 5 çocuğu büyüten bir anne babayı düşünün, bir de bir büyük 13 yaşında çocuk var. Bu anne baba üç gün önce tutuklandı. Biliyor musunuz bu çocuklar şu gördüğünüz çocuklar 850 gram doğmuştu, 850 gram. Allah’ın lütfu, o çocuklar yaşadı. Siz, siz o çocuklar için gerçekten büyük bir mutluluk duymanız gerekirken o çocukların annesini babasını tutup duruyorsunuz. (Meclis sıralarından sataşmalar oluyor…)

Sus biraz dinle ya, sus! Burada hasta çocukları anlatıyorum, Allah’tan kork ya! Beyninde şant olan çocuğu anlatıyorum. Hasta bu çocuklar hasta, annesini babasına tutuklamışsınız görmüyor musun? Sus şurdan, bakın bu 5 tane çocuk. Birisinin beyninde şant var. Şantı annesi yönetiyor bu anneyi, bu babayı tutuklamışsınız. Bakın bu çocuklar ölür arkadaşlar. 850 gram doğdular.

Birinin beyninde şant var, diğerlerinin gözlerinde ve organlarında sıkıntı var ve siz bu anneyi cezaevine atıyorsunuz. Avukat bana dedi ki, hakime yalvardım, ne olur hakim bey yani bu çocuk ölür etmeyin, en azından anneyi serbest bırakın acımasızca diyor. Anneyi de babayı da tutukladı. Çünkü o hakim de Allah’tan korkmuyor, iktidardan korkuyor, tercih edilmemekten korkuyor.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir