Yıldızlar Topluluğu Belçika, Dünya Kupası’na Veda Etti

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası F Grubu maçında Hırvatistan ile Belçika, Ahmed bin Ali Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. İngiltere’den hakem Anthony Taylor’ın yönettiği karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi. 

Haber Merkezi / Bu sonucun ardından puanını 5’e yükselten Hırvatistan, Fas’ın ardından gruptan çıkan ikinci takım oldu. Belçika ise 3 puanda kalarak Kanada ile birlikte Dünya Kupası’na veda etti.

Karşılaşmadan dakikalar

2. dakikada Hırvatistan maça hızlı girdi… Sol çaprazdan ceza sahasına giren Perisic sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sağ tarafından dışarı gitti.

13. dakikada hızlı gelişen atakta topla birlikte ceza yayına sokulan Kevin De Bruyne pasını ceza yayı sol tarafına hareketlenen Mertens’e gönderdi, Galatasaraylı yıldız topla buluşur buluşmaz vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin üstünden dışarı gitti.

15. dakikada Carrasco’nun ceza alanı içinde Kramaric’e yaptığı müdahale sonrasında hakem Anthony Taylor penaltı noktasını gösterdi. 18. dakikada VAR incelemesi sonrasında pozisyon öncesinde ofsayt olduğu tespit edildi.

42. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Dendoncker son çizgiye inerek ceza sahasına giriyor ve pasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderiyor ancak bu noktaya hareketlenen Mertens istediği vuruşunu yapamadı.

45. dakikada ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Sosa doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti. 45+2. dakikada Sosa sol kanattan gelişen atakta son çizgiye inerek ortasını yaptı, kafalardan seken top ceza yayı sağ tarafında Juranovic’in önüne düştü. Hırvat oyuncu bekletmeden vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı.

49. dakikada sağ çaprazdan topla buluşan De Bruyne ortasını uzak direğe doğru gönderdi, Lukaku kafayı vurdu ancak top kalecinin üstüne gitti. 50. dakikada Gvardiol’un ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kovacic sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak kaleci Thibaut Courtois sol üst köşeye uzanarak gole izin vermedi.

51. dakikada Lukaku’nun pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan De Bruyne dönerek çok sert vurdu ama kaleyi bulmadı. 54. dakikada ceza yayı sol tarafında topla buluşan Brozovic vurdu, Courtois sol köşeden çıkardı. Pozisyonun devamında sağ çaprazdan ceza sahasına giren kaptan Modric kaleyi düşündü ancak yine Courtois başarılı.

60. dakikada Belçika gole çok yaklaştı! Sol çaprazdan ceza alanına giren Carrasco vurdu, savunmadan seken top penaltı noktasının yakınında Lukaku’nun önünde kaldı. Yıldız oyuncu düzeltti, çok sert vurdu ancak top yan direkten oyuna döndü.

68. dakikada Petkovic sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına girdi ve son çizgiye inerek ortasını ceza yayına doğru gönderdi. Bu noktada topu göğsü ile kontrol ederek ceza sahasına giren Modric vurdu ancak Courtais yine kalesini gole kapattı.

69. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren De Bruyne doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Livakovic üzerine gelen bu topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı. 89. dakikada Belçika’da sağ kanattan arka direğe orta yapıldı, kaleciyi aşan topta Lukaku boş kaleye vuramadı!

Stat: Ahmed Bin Ali

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)

Hırvatistan: Livakovic, Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa, Brozovic, Kovacic (Dk. 90+2 Majer), Modric, Kramaric (Dk. 64 Pasalic), Perisic, Livaja (Dk. 64 Petkovic)

Belçika: Courtois, Meunier (Dk. 87 Eden Hazard), Alderweireld, Vertonghen, Castagne, Dendoncker (Dk. 72 Tielemans), Witsel, De Bruyne, Mertens (Dk. 46 Lukaku), Carrasco (Dk. 72 Doku), Trossard (Dk. 59 Torghan Hazard)

Sarı kart: Dk. 67 Dendoncker (Belçika)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir