Yeşim Saygın Kimdir? Hayatı, Eserleri

1970 yılında Bursa’da dünyaya gelen Yeşim Saygın, çocukluk yılları Bursa’da geçti. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde tamamladıktan sonra doktora çalışmalarını Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde sürdürdü.

Çocukluğundan beri kitap okumayı seven yazar, ilkokul yıllarında yazmaya başladı. Şiirleri ilk kez Varlık Dergisi’nde yayımlandı ve 1996 yılında Yaşar Nabi Nayır İlkgençlik Ödülleri’nin Dikkate Değer Şiir Ödülü’nü kazandı. Daha sonra şiir ve düzyazıları Milliyet Sanat, Cumhuriyet Kitap ve Hürriyet Gösteri gibi dergilerde de yayımlandı.

Çocuk edebiyatına yönelen Saygın, 2005 yılında ilk kitabı Hayaletli Gölün Çocukları’nı yazdı. Mızıkacı (2005) isimli kitabından sonra Bataklığın Kıyısındaki Ev (2007) ile Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından Yılın En İyi Çocuk Romanı Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Baykuş Yemini (2012) romanından sonra 2021 yılında yayımlanan Günlükte Saklı Sırlar macera türünde çocuk romanını yayımladı.

Yeşim Saygın’ın eserleri: Roman: Hayaletli Gölün Çocukları (2005), Mızıkacı (2005), Bataklığın Kıyısındaki Ev (2007), Baykuş Yemini (2012), Günlükte Saklı Sırlar (2021).

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir