Yeşil Sol Parti: Kazanmak Zorundayız

Yeşil Sol Parti (YSP), Parti Meclisi sonuç bildirgesinde, “Bu seçimden başarıyla çıkmak sadece bu ülkenin insanları için değil tüm bölge halkları için de önem taşıyor. Bölgenin barışa kavuşması, halkların ve savaştan kaçarak mülteci olan insanların geleceği için de kazanmak zorundayız” denildi.

Bildirgenin devamında, “Bugün için görevimiz tek adam rejimine son vermektir. Bu baskıcı ve tekçi düzeni yıkıp yerine her türlü dışlama ve ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı, özgürlükçü, demokratik bir siyasal yaşamın temellerini atmaktır.

İçinde bulunduğumuz sürecin sadece seçim ittifaklarıyla aşılamayacağını, toplumsal bir mücadeleyi gerektirdiğini biliyoruz. Bu mücadeleyi Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri ve dışında kalan tüm sol, sosyalist ve devrimci güçlerle birlikte örmekte kararlıyız.” ifadelerine yer verildi.

Yeşil Sol Parti (YSP), Parti Meclisi’nin Sonuç Bildirgesi’ni bugün açıkladı. Yeşil Sol Parti’nin kamuoyuna duyurulmasını kararlaştırdığı hususlardan bazıları şöyle:

Toplumun eşitlik, özgürlük, barış, demokrasi ve adalet talepleri için HDP bileşenleriyle birlikte çalışacak, bu talepleri meclis çatısı altına savunacağız.

Bu seçimlerde milyonlarca yeni seçmen oy kullanacak. Gençlerin söyleyecek sözü, verilecek oyu var. Bu sözlerini söylemeleri, eğitim, barınma, seyahat hakları ve diğer tüm taleplerini dile getirebilmeleri için gençlere her türlü zemini sunmakta kararlıyız.

Yetersiz beslenme, eğitim hakkından yoksun kalma gibi mevcut ekonomik politikaların sonuçlarıyla yüz yüze kalan ve şiddete, istismara uğrayan çocukların hakları için her türlü çabayı harcayacağız.

Yükseltilen LGBTİ+ düşmanlığı

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen iktidar bugün de içinde bulunduğu ittifak ile 6284 sayılı yasayı tartışmaya açıyor. Yükseltilen LGBTİ+ düşmanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele araçlarının etkisizleştirilmesi ve tüm diğer cinsiyetçi politikalar karşısında yükselen bir ses olacağız.

Kürt halkı başta olmak üzere tüm ezilenlerin halklar için özgürlük mücadelesini sürdürecek geniş bir örgütlenmeyi yaratacağız. İktidar tarafından sürdürülen güvenlikçi ve savaş yanlısı politikaların karşısında kalıcı barışı sağlamak için mücadele edeceğiz.

Bu seçimden başarıyla çıkmak sadece bu ülkenin insanları için değil tüm bölge halkları için de önem taşıyor. Bölgenin barışa kavuşması, halkların ve savaştan kaçarak mülteci olan insanların geleceği için de kazanmak zorundayız.

Halklara çağrı

Bugün için görevimiz tek adam rejimine son vermektir. Bu baskıcı ve tekçi düzeni yıkıp yerine her türlü dışlama ve ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı, özgürlükçü, demokratik bir siyasal yaşamın temellerini atmaktır.

İçinde bulunduğumuz sürecin sadece seçim ittifaklarıyla aşılamayacağını, toplumsal bir mücadeleyi gerektirdiğini biliyoruz. Bu mücadeleyi Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri ve dışında kalan tüm sol, sosyalist ve devrimci güçlerle birlikte örmekte kararlıyız.

Kürt meselesinin demokratik yollarla çözüleceği, kadınların şiddete uğramayacağı, gençlerin gelecek sahibi olacağı, halkların ve inançların özgürce yaşayabileceği, emek sömürüsüne son verildiği, toplumun kolonların altında can vermeyeceği ekolojik bir yaşam her zamankinden daha mümkündür.

Bu inanç ve kararlılıkla tüm halklarımızı Yeşil Sol Partiyi desteklemeye, faşizmi yenmeye ve demokratik cumhuriyeti birlikte inşa etmeye çağırıyoruz. Buradayız, birlikte kazanacağız!”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir