Yeşil Biberi 2 Aya Kadar Taze Tutmak İçin Basit İpuçları

Yemeklerin tadını artıran mükemmel bir sebze olan yeşil veya taze biberin kullanılmadığı hiçbir yemek tamamlanmış sayılmaz. Bu nedenle yeşil biber, mutfağın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır.

Haber Merkezi / Oldukça sağlıklı olan yeşil biber için bir sorun var: Çok çabuk çürür ve bozulur. Biber buzdolabında saklansa bile bir haftadan fazla dayanmaz.

İşte yeşil biberi 2 aya kadar taze tutmak için bazı basit ipuçları.

Kağıt havlu: Yeşil biberleri daha uzun süre saklamak için kağıt havlu kullanabilirsiniz. Önce biberleri güzelce yıkayın, saplarını çıkarın ve kağıt mendile sarıp bir kaba veya keseye koyun.

Ardından buzdolabında saklayın. Bu yöntem, biberlerin olgunlaşmasını ve çürümesini önler.

Saklama poşeti: Bu yöntem biberleri daha uzun süre taze tutmak için en iyisidir. Öncelikle yeşil biberleri güzelce yıkayın ve kurulayın, saplarını ayırın ve saklama poşetine koyun, ardından buzdolabına kaldırın.

Saklama poşetini kapatmadan önce poşetin içinde hava kalmadığından emin olun. Yemek için bibere ne zaman ihtiyacınız varsa kullanın. Poşeti havasız olarak tekrar kapatın ve saklayın.

Bu yöntemi doğru uygularsanız 2 aya kadar biberleri bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.

Kavanoz: Önce biberleri iyice yıkayın, saplarını çıkarın ve kurulayın. Ardından hava geçirmez kavanozun içine biberler koyun, iyice kapatın ve buzdolabına kaldırın. Bu yöntem ile yeşil biberleri 20-25 gün taze tutabilirsiniz.

Alüminyum folyo: Yeşil biberleri bozulmadan saklamanın bir başka yolu da alüminyum folyo ile kaplamaktır. Her zamanki gibi önce biberleri iyice yıkayın.

Ardından sapları çıkarın ve iyice kurulayın. Biberleri bir tabağa koyun ve alüminyum folyo ile kaplayın. Buzdolabına kaldırın. Bu yöntem ile yeşil biberleri 20-25 gün taze tutabilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir