Yeniden Refah, Cumhur İttifakı Adaylarını Destekleyecek Mi? Açıklama Geldi

Yeniden Refah Partili Suat Kılıç, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde büyükşehirlerde Cumhur İttifakı adaylarına destek verip vermeyecekleri konusunda, “Bizim temeldeki arzumuz, hedefimiz Ankara’da da İzmir’de de diğer illerde de olduğu gibi Türkiye’yi Yeniden Refah Partisi belediyeciliği ile buluşturmak tanıştırmaktır” dedi ve ekledi:

“Partilerin oy oranlarına bakacağız, kendi performansımıza bakacağız ve nihayetinde bir karar ortaya koyacağız. Bir ittifak söz konusu olacaksa bir mutabakatın sağlanması lazım. Bu mutabakat için de ittifak talebinde bulunan AK Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gazetecilerin yerel seçimlere ilişkin sorularına yanıt verdi.

Suat Kılıç, AK Parti ile yapacakları ittifak görüşmesinin ertelendiğini belirterek, “Dün AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında üçüncü görüşme gerçekleşecekti. Fakat AK Parti heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesini rica etti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehirlerde Cumhur İttifakı adaylarına destek verip vermeyecekleri konusunda Suat Kılıç, şunları söyledi:

“Bizim temeldeki arzumuz, hedefimiz Ankara’da da İzmir’de de diğer illerde de olduğu gibi Türkiye’yi Yeniden Refah Partisi belediyeciliği ile buluşturmak tanıştırmaktır. Partilerin oy oranlarına bakacağız, kendi performansımıza bakacağız ve nihayetinde bir karar ortaya koyacağız. Bir ittifak söz konusu olacaksa bir mutabakatın sağlanması lazım. Bu mutabakat için de ittifak talebinde bulunan AK Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var.”

“İttifak pazarlıkları” olup olmadığı sorusu üzerine Kılıç, “ne alırsan kârdır” yaklaşımında olmadıklarını belirterek “Biz ahlaki, ilkesel ve duruş temelli bir anlayışı temsil ediyoruz. AK Parti, böyle bir ittifakta mutabakatı sağlamak için yapabileceği fedakarlığı net bir şekilde ortaya koyduğunda çerçeve netliğe kavuşacak” dedi.

Başı açık kadın aday tartışma yarattı

Öte yandan 31 Mart 2024 yerel seçimlere sayılı günler kala partiler adaylarını açıklama devam ediyor. Yeniden Refah Partisi (YRP) de yaptığı yazılı açıklamada 57 belediye başkan adayını daha ilan etti. Açıklamada, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlıklarına ilişkin ittifak görüşmelerinin sürdüğü kaydedildi.

Adayların ilan edildiği toplantıda Diyarbakır, Mersin ve Karaman’dan listeye giren isimler öne çıkartılırken, partinin sosyal medya hesaplarında da Genel Başkan Fatih Erbakan’la fotoğrafları paylaşıldı.

Karaman Belediye Başkan adayı olan Durdu Elif Çeliktaş ise partililerin tepkisine neden oldu. Önceki seçimde AK Parti’den aday adayı olan ancak listelere giremeyen Çeliktaş’ın başının açık olması nedeniyle partinin sosyal medya hesabındaki paylaşıma tepki içerikli yorumlar yapıldı. Tepkilerden bazılarında, “Nerede türbanı?”, “Milli Görüş’e pek yakıştıramadım, çizgimizden sapmayın”, “İşlerini bir kadına teslim eden millet huzur bulamaz” denildi.

Karaman’da “esnaf” olarak tanınan Çeliktaş, Hollanda doğumlu. Ortaokul ve liseyi Karaman’da okuyan Çeliktaş, evli ve 3 çocuk annesi. Bir önceki seçimlerde AK Parti’den aday adayı olan Çeliktaş, o dönem AK Parti İl Binası’ndaki toplantıda il başkanına “kadınlara verdiği destekten dolayı teşekkür etmesine” rağmen seçilememişti.

Kentte AK Parti’nin diğer aday adaylarından Fatih Tekin Ülkem Partisi İl Başkanı olurken, Mesut Soyfidan ise BBP’den belediye başkan adayı oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir