Yeni MHK Başkanı Sabri Çelik Oldu

Mehmet Büyükekşi yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni dönemde Merkez Hakem Kurulu (MHK) için kararını verdi. MHK’nın yeni başkanı Sabri Çelik oldu.

Haber Merkezi / Sabri Çelik başkanlığında oluşturulan MHK’da Murat Ilgaz, Aynur Aysun Akar, Baki Tuncay Akkın, Ahmet İbanoğlu, Aytekin Durmaz, Recep Sürhat Müniroğlu, İsmail Köse, Bülent Gökçü yer alıyor.

Sabri Çelik, 4. kez Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak iş başı yapacak. Çelik daha önce 2004-2005, 2019 ve geçen sezon MHK Başkanı olarak görev yapmıştı.

Bununla beraber Merkez Hakem Kurulu’nda geçen sezonu tamamlayan bazı isimlerin değişeceği öğrenildi. Sabri Çelik, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Uzun yıllar 1. Lig’de hakemlik yapan Sabri Çelik, UEFA organizasyonlarında birçok defa gözlemcilik görevini üstlendi.

Asıl mesleği öğretmenlik olan Sabri Çelik aynı zamanda eski MHK başkanları Bülent Yavuz ve Hilmi Ok dönemlerinde kurul içinde yer aldı.

Büyük hakem tartışmalarının yaşandığı geçen sezon, Ferhat Gündoğdu’nun istifasının ardından geçici olarak başkanlığa getirilen Sabri Çelik, sezonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak tamamlamıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir