Yalova: Termal, Aşıklar Yolu

Aşıklar Yolu; Yalova’nın Termal İlçesi, Gökçedere Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yaklaşık 100 metre uzunluğundaki yola şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Yol, geçmişten günümüze kadar aşıklar yolu olarak anılmaktadır. Geçmiş yıllarda aşıkların buluşma noktalarından biri olmuştur.

Özellikle çiftlerin nikah sonrası gelerek fotoğraf çektirdikleri ve uğuruna inandıkları bir yerdir. Devamında bulunan Aşıklar Merdiveni ve yeni yapılan Aşıklar Çeşmesi ile birbirlerini tamamlayan yerlerdir.

Aşıklar Yolu; genellikle çevre köylerden gelen taze meyve ve yemişlerin yöre halkı tarafından pazarlandığı bir pazara ev sahipliği yapmaktadır. Başlıca ürünler; ıhlamur, defne, fındık, çay, böğürtlen, çilek, kestane, kudret narı, üvez, bal, şifalı otlar ve mevsim meyveleri olarak gruplandırılabilir.

Aşıklar Merdiveni; Çiftlerin nikah sonrası gelerek fotoğraf çektirdikleri ve uğuruna inandıkları bir yerdir. Devamında bulunan Aşıklar Yolu ve yeni yapılan Aşıklar Çeşmesi ile birbirlerini tamamlayan yerlerdir.

Aşıklar Çeşmesi; Devamında bulunan Aşıklar Merdiveni ve Aşıklar Yolu ile birbirlerini tamamlayan yerlerdir. Diğerlerinden ayrı bir yerde olan çeşme etrafında Ata Park ve Memba bulunmaktadır. Yeni yapılan çeşme tatlı su sağlamaktadır

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir