Uşak: Ulubey Kanyonu Tabiat Parkı

Ulubey Kanyonu Tabiat Parkı; Uşak’ın Ulubey İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 119,21 hektar alana sahiptir.

Tabiat Parkı,  ilçe şehir merkezine yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle günübirlik ziyaretçilerin kullandığı bir alandır.

Ulubey Kanyonu’na , Banazçayı ve Dokuzsele çayı ayrıca çok sayıda mevsimsel akışlı kuru dereler, ayrıca kanyon tabanından çıkan çok sayıda kaynak suları mevcuttur. Saha Tarihi ve Arkeoljik değerlerin yoğun olduğu bir alanda yer almaktadır.

Kanyonun oluşumu, Büyük Menderes Grabeni’nin çökmesiyle ve karstik oluşum akarsu yatağındaki aşınmalarla derinleşmiştir. Yer yer 200 m derinliğindedir.

Alanın tabanından Ulubey deresinin ve Banaz çayının geçmesi nedeni ile flora ve fauna açısından son derece zengindir. İbreli ve yapraklı türler karışım halindedir. Hakim flora türleri kızılçam, meşe türleri, payam, sumak, çitlembik, katırtırnağı, kekiktir. Ayrıca maki vejetasyonu türleri alanda yoğun olarak görülmektedir.

Alanda, yaban domuzu, kınalı keklik, yabani tavşan, şahin, atmaca, tilki, çakal, oklu kirpi, kirpi, kara kaplumbağası, kelebek türleri ve yılan türleri bulunmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir