Ukrayna’da İki Savaş Uçağı Havada Çarpıştı: 3 Pilot Öldü

Ukrayna’da L-39 tipi iki savaş uçağının görev uçuşları sırasında havada çarpıştığı ve 3 pilotun olayda hayatını kaybettiği duyuruldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, L-39 tipi iki savaş uçağının görev uçuşları sırasında havada çarpıştıkları ve 3 pilotun olayda hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Kaza Cuma günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’in batısında yer alan Zhytomyr bölgesi üzerinde meydana geldi. Hava kuvvetleri ölen pilotlardan birinin “Juice” takma adını kullandığını ve uluslararası medyaya verdiği çok sayıda röportajla tanınan biri olduğunu açıkladı.

Hava kuvvetleri açıklamasında ölenlerin yakınların taziye sunulurken olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Avustralya’da 23 ABD askerini taşıyan helikopter düştü

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Deniz Piyadelerine ait bir uçak Avustralya’nın kuzeyindeki bir adaya düştü. İçinde 23 askerin bulunduğu askeri uçağın düşmesi sonucu en az 3 Amerikalı asker hayatını kaybetti. Durumu kritik olan askerlerin tedavisi sürüyor.

Kazayla ilgili açıklamada yapan Avustralyalı yetkililer, yaralılardan beşinin tedavi için Melville Adası’na 80 kilometre mesafedeki Darwin’e götürüldüğünü söyledi. Yetkililer, bazı yaralıların durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir