UEFA Süper Kupa Real Madrid’in

Helsinki Olimpiyat Stadı’nda oynanan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Süper Kupa finalinde Real Madrid, Eintracht Frankfurt’u 2-0 mağlup ederek, 5. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Haber Merkezi / Real Madrid’e galibiyeti ve kupayı getiren golleri 37. dakikada David Alaba ile 65. dakikada Karim Benzema kaydetti.

Maça iyi başlayan Real Madrid, aradığı golü 37. dakikada buldu. Kullanılan korner vuruşunda Benzema topu penaltı noktasının önünde kafayla arka direğe indirdi. Casemiro’nun kafayla içeri çevirdiği topu Alaba ağlara gönderdi ve Real Madrid ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda Alman ekibinin zaman zaman skoru eşitleme çabaları olsa da Real Madrid tecrübesini konuşturarak ikinci golü bulmayı başardı.

Dakikalar 65’i gösterdiğinde Vinicius sol kanatta önündeki alanı iyi değerlendirdi. İçeri katederek topu içeri çevirdi. Penaltı noktasının gerisinde Benzema klasını konuşturarak tek vuruşla topu kaleci Trapp’i yanıltarak ağlara gönderdi.

Real Madrid, 2002, 2014, 2016 ve 2017’den sonra tarihinde 5. kez Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Madrid ekibi, 5’er kezle bu kupayı en çok kazanan takımlar Barcelona ve Milan’ı yakaladı.

Öte yandan Real Madrid formasıyla 324. golünü atan Benzema, Raul’ü geride bırakarak kulüp tarihinin en skorer ikinci oyuncusu olmayı başardı.

UEFA Süper Kupa’da, bu iki turnuvanın şampiyonu karşılaşıyor. Kupada son 10 maçın dokuzunu, Şampiyonlar Ligi’nin galibi takım kazandı.

Son 10 yılda hem Avrupa Ligi’ni, hem de UEFA Süper Kupa’yı kazanan tek takım, 2018’de Süper Kupa finalinde Real Madrid’i 4-2 yenen Atletico Madrid olmuştu.

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi ilk kez uygulandı

Öte yandan, Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT), UEFA Süper Kupa’da ilk kez uygulandı. Yeni sistem, oyuncu başına 29 farklı vücut noktasını takip edebilen özel kameralar sayesinde çalışıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir