Uçak Kazasının Nedeni 47 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

1976 yılında Malezya’da düşen bir uçağın nedeni 47 yıl sonra açıklandı. Uçak kazasından bu yana kazaya ilişkin dosya Malezya hükümeti tarafından gizli tutuldu ve kazanın nedeni kamuoyuna açıklanmadı.

Haber Merkezi / Halkın yoğun talebi üzerine Malezya hükümeti 1976 yılında düşen uçağın dosyasını kamuoyuna açıkladı. Dosyadan, uçağın düşme sebebinin bagajın uygun şekilde doldurulmamasının uçağın düşmesine neden olduğu ortaya çıktı.

Malezya hükümeti tarafından kamuoyuna açıklanan 21 sayfalık bilgiye göre, kazada düşen uçak, Avustralya’da bir uçak fabrikasında yapıldı.

Malezya’nın Sabah eyaletinin başkenti Kota Kinabalu’ya gitmek üzere havalanan uçak, denize düştü.

Uçak kazasında dönemin Sabah Eyaleti Başbakanı Tun Fuad Stephens ve eyaletin Konut Bakanı, Maliye Bakanı ve İletişim Bakanı hayatını kaybetti.

Kazaya ilişkin hazırlanan rapora göre uçakta herhangi bir teknik arıza, yangın ya da patlamanın olduğuna dair herhangi bir delile rastlanmadı.

Raporda uçağa öngörülenden daha fazla yük yüklendiği ve yüklerin uygun şekilde doldurulmaması nedeniyle havada dengenin bozulduğu ve bu durumun kazaya neden olduğu belirtildi.

Raporda ayrıca uçakta iki pilot olması gerektiği ancak bu uçakta sadece bir pilotun olduğu belirtildi. Kaza anında pilotun alkollü olduğu iddia edilmiş ancak raporda böyle bu konuda herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

Kazada ölenlerin yakınları da dosyanın kamuoyuna açıklanması için uzun süredir talepte bulunuyordu. 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir