Trabzon: Şehir Müzesi

Şehir Müzesi; Trabzon’un Ortahisar İlçesi, Kemerkaya Mahallesi, Kahramanmaraş Caddesi üzerinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Şehir Müzesi binası, 1963 yılında Trabzon Merkez Bankası olarak hizmete açılmış, 1994 yıllına kadar bu şekilde hizmetini sürdürmüştür.

Merkez Bankasının yeni binasına taşınması üzerine bir süre Ziraat Bankasına kiralanan bina, Merkez Bankasının bulunduğu kente ve kentliye karşı sosyal sorumlulukları olduğu düşüncesi ile kültür, sanat ve sosyal hizmetlerde kullanılmak kaydı ile Trabzon Valiliğine devredilmiş, Tevfik Serdar Kültür Merkezi olarak hizmetini sürdürmüştür.

Hemen yanında yer alan Ziraat Bankası binası ile birlikte II. dönem Cumhuriyet mimarisinin ülkemizdeki önemli örnekleri arasında yer alan bina, 13 Şubat 2006 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar Bölge Kurulu tarafından Kültür Varlığı olarak tescillenmiştir.

Şehir Müzesi, çalışmalarının tamamlanmasının ardından Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü olan 24 Şubat 2017’de ziyarete açılmıştır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir