Ton Balıklı Sebze Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir salata veya hafif bir yemek tarifimi arıyorsunuz, ton balıklı sebze salatası deneyin. Ton balıklı sebze salatası, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

2 kutu ton balığı
1 marul
2 havuç
1 adet patates
50 ml zeytinyağı

10 adet yeşil fasulye
2 bardak su
50 ml. sirke
Zeytin
Tuz

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Tüm sebzeleri akar suyla bolca yıkayın ve süzülmesi için kuru bir zemine bırakın. Ardından bir tencere iki bardak su ekleyin ve orta ateşte kaynatın, havuç, patates ve yeşil fasulyeyi 10 dakika pişirin.

Ondan sonra tencerenin suyunu süzün ve tüm sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın. Ardından derin bir salata kasesine bir kat marul serin, sebzeleri ekleyin ve son olarak ton balığını yerleştirin ve zeytinler ile süsleyin. Sebzeleri ve ton balığını iyice karıştırmayı tercih edebilirsiniz.

Son olarak salata sosu hazırlamak için sirke, zeytinyağı ve tuzu birleştirin ve iyice karıştırın. Sosu salatayı servis yapmadan hemen önce salatanın üzerine dökün. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir