TOBB Açıkladı: Kapanan Şirket Sayısı Bir Ayda Yüzde 23 Arttı

Mart ayında bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 23,2 artarken, mart ayında geçen yılın aynı ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 6,7 arttı. Mart ayında kurulan şirket sayısı ise yüzde 19,5 arttı. Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 1,2 arttı.

Haber Merkezi / Mart ayında bir önceki aya göre kapanan kooperatif sayısı yüzde 17 artarken, mart ayında geçen yılın aynı ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 14,1 arttı. Mart ayında kurulan şirket sayısı ise yüzde 51,5 arttı. Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 14,1 arttı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), mart ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayımladı.

TOBB tarafından açıklanan verilere göre, martta bir önceki aya kıyasla kurulan şirket sayısı yüzde 19,5, kooperatif sayısı yüzde 24,8 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 24,9 artış gösterdi.

Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 23,2, kooperatif sayısı yüzde 17 artarken gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 4 azaldı.

Martta geçen yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 1,2, kooperatif sayısı yüzde 51,5 yükselirken gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 4,8 geriledi.

Bu dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 6,7 arttı, kooperatif sayısı yüzde 14,1 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 21 azaldı.

Martta kapanan şirket ve kooperatiflerin 489’unun toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 188’inin imalat ve 172’sinin inşaat sektöründe olduğu kayıtlara geçti.

Kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinden 752’sinin toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 253’ünün inşaat, 186’sının imalat sektöründe faaliyet gösterdiği belirlendi.

Martta 262 kooperatif kurulurken bunların 171’i konut yapı, 39’u işletme, 23’ü tarımsal kalkınma kooperatifi olarak işbaşı yaptı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir