TFF’de Nihat Özdemir Dönemi Sona Erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, bugün yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası istifa etti. Nihat Özdemir’in istifa gerekçesi açıklanmadı. Özdemir’in görev süresi Haziran 2023’te doluyordu.

TFF’den yapılan yazılı açıklamada, yapılacak yeni seçime kadar başkanlık görevine Başkan Vekili Servet Yardımcı’nın vekalet edeceği belirtildi. Yardımcı’dan boşalan başkan vekilliği görevine ise Mustafa Çağlar’ın getirildiği kaydedildi.

Haziran ayındaki Genel Kurul’da seçim maddeli toplantı olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Özellikle naklen yayın ihalesiyle ilgili tartışmalar ve Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık dahil 13 hakem hakkında verdiği liste dışı bırakma kararı son dönemde TFF’ye yönelik eleştirilerin artmasına neden olmuştu.

Başta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Burak Elmas olmak üzere bazı kulüp başkanları, bir süredir Özdemir’in istifasını istiyordu. Tahkim Kurulu, MHK’nin 13 hakemi Süper Lig görev listesinden çıkarması kararını iptal etmişti.

Geçtiğimiz günlerde TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan da görevinden istifa etmişti. Baykan istifasına gerekçe olarak MHK kararını göstermişti.

Türkiye Futbol Federayonu Başkanlığı için TFF Eski Başkan Vekili Hüsnü Güreli, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin isimleri geçiyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir