Tekirdağ: Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi

Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi; Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi, Ertuğrul Mahallesi, Rakoczi Caddesi üzerinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi 19 Mayıs 1964 tarihinde hizmete açılmıştır. Kütüphane 13 Eylül 2001 tarihinden itibaren İtalyan Konağı olarak bilinen binaya taşınmış olup halen bu binada hizmet vermeye devam etmektedir.

Kütüphanenin bulunduğu bina İtalyan Konağı olarak anılmaktadır. Bu şekilde anılmasının sebebi, binanın 19. yüzyılda bir İtalyan ailesi olan Dussi ailesine ait olmasıdır.

Dussi ailesinin üç kuşağını barındıran aynı zamanda İtalyan Konsolosluğu olarak da kullanılan bu konak, daha sonra açık arttırmayla satılmış, konağı Tekirdağ Belediyesi satın alarak, Kültür Bakanlığı’na devretmiştir. 2014 yılında büyük bir onarım geçiren kütüphane binası; 2015 Ocak ayında yeniden hizmete başlamıştır.

Donanım değişikliği için gerekli ödenek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilimiş, teknik projesi çizilmiş ve 2019 yılı içerisinde tefrişat ihalesi Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca yapılarak yeni yerinde hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir