Tekirdağ: Müzik Teknolojileri Müzesi

Müzik Teknolojileri Müzesi; Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi, Ertuğrul Mahallesi, Sefa Sokak üzerinde yer almaktadır. 

Müzeye, otogardan merkeze kalkan dolmuşlar ile ulaşım mümkündür.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan  Müzik Teknolojileri Müzesi’nin içinde hem geçmişte hem de günümüzde kullanılan müzik aletleri ve müzik aletlerinin yapılış aşamasını anlatan malzemelerin yanı sıra çok sayıda yöresel kıyafet sergilenmektedir.

“İbrahim Balaban Müzesi, Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi, Rakoczi Müzesi, Namık Kemal Evi ve Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi” de Süleymanpaşa İlçesi sınırları içerisinde yer alan diğer müzelerdir.

İbrahim Balaban Müzesi’nde Nazım Hikmet’in cezaevi arkadaşı ressam İbrahim Balaban’ın belediyeye bağışladığı tabloları ve kişisel dokümanları sergilenmektedir.

Macar Prensi II. Frenc Rakoczi, evde 1720-1735 yılları arasında yaşadığı ev Macaristan Hükümeti tarafından 1932 yılında satın alınarak Rakoczi Müzesi’ne dönüştürülmüştür. Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi ise, Tekirdağ’ın eski resimlerinin sergilendiği bir müzedir.

Namık Kemal Evi, Vatan şairi Namık Kemal’in 1840 yılında Tekirdağ’da doğduğu ev, yakın çevresindeki eski Tekirdağ evleri de örnek alınarak Tekirdağ il Özel İdaresi ve Tekirdağ Namık Kemal Derneği tarafından 1993 yılında yeniden yaptırılmıştır.

Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi’nde Tekirdağ ve civarında bulunmuş ve tarih öncesi çağlardan günümüze kadar gelen eserler sergilenmektedir.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir