Tekirdağ: Çamlıkoy Tabiat Parkı

Çamlıkoy Tabiat Parkı; Tekirdağ’ın Saray İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı,  45,1 hektar alana sahiptir.

Çamlıkoy Tabiat Parkı, orman alanı ve kumsalı ile özellikle yaz aylarında rekreasyonel ve turizm faaliyetlerine yoğun şekilde olanak veren bir alandır.

Alan, ulaşım olanaklarının gelişmişliği, mevcut tesisleri, elektrik ve su gibi altyapı hizmetlerinin var oluşu gibi nedenlerle rekreasyon potansiyeli olan bir sahadır.

Ayrıca sahanın Midye (Kıyıköy) ve Çilingoz Tabiat Parkı gibi benzer kaynak değerlere sahip alanlara yakın olması önemli bir avantaj olarak değerlendirilmektedir.

Alandaki ekolojik durumun bu denli güzel olması doğasever fotoğrafçılar için de ilgi çekmektedir.

İstanbul’un en önemli mesire alanlarının bu bölgede olması nedeniyle günübirlik rekreasyon etkinliklerinin yanı sıra, sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetleri de yapılmaktadır.

Bu konumu ve sahip olduğu kaynak değerleri ile Tabiat Parkı, piknik yapma, bungalov tipi yapılarda konaklama, manzara seyir, yürüyüş, koşu ve su sporları vb. faaliyetler, Tabiat Parkı içinde kontrollü bir şekilde yapılabilecek faaliyetlerdir.

Çamlıkoy Tabiat Parkı sınırları içerisinde yerleşim alanı bulunmamaktadır. Alan Tekirdağ’ın Karadeniz’e açılan yegâne kıyı şeridi olması sebebiyle önem arz etmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir