Tavuk Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

İyi bir salata yapmak hiç de zor değil. Tavuk salatası sadece damak tadınıza hitap etmeyecek, aynı zamanda eksiksiz bir yemeğin tadını çıkarmanızı sağlayacak. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! 

Haber Merkezi / Ortalama 25 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

Salata için;

200 gram tavuk göğsü
200 gram marul
8 adet çeri domates
Yarım kuru soğan
Yarım avokado

1 küçük salatalık
Yarım kutu mısır
100 gr taze peynir
Tuz ve karabiber

Sos için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı balzamik sirkesi
Yarım diş sarımsak
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce marulu akar su altında iyice yıkayıp kurulayın, sonra yaprakları şeritler halinde kesip salatayı sunacağınız kaseye yayın.

Ardından, tavuk göğsünü tuz ve karabiberle tatlandırın ve çok az yağ ile bir tavada kızartın, şeritler halinde kesin emici bir kağıt üzerine ayırın.

Çeri domatesleri yıkayın ve ortadan ikiye kesin, salata kasesine dahil edin. Yarım kuru soğanı da şeritler halinde doğrayın ve kaseye ekleyin.

Ardından yarım avokadoyu, peyniri benzer şekilde kareler halinde kesin ve kaseye ekleyin. Salatalığı yıkayın, soyun ve ince dilimler halinde kesin ve kaseye ekleyin. Mısırı iyice süzün ve kaseye ekleyin. Son olarak tavuk şeritlerini de salata kasesine ekleyin.

Salata hazır olduğuna göre, geriye kalan tek şey onu tatlandıracak olan sosu hazırlamak. Sarımsağı ince parçalar halinde kıyın, üste verdiğimiz tüm sos malzemelerini bir kapta birleştirin, iyice karıştırın.

Sosu salatayı servis yapmadan hemen önce salataya dökün. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir