Tavuk, Mantar Ve Ananaslı Viking Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli olmasının yanı sıra hazırlaması da çok kolay olan tavuk, mantar ve ananaslı viking salatasını denedikten sonra kesinlikle menünüze ekleyeceğiniz salatalardan biri olacaktır.

Haber Merkezi / Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 patates
120 gr tavuk fileto
5-6 salamura mantar
70 gr sert peynir (parmesan veya kaşar)
1 soğan
1 yemek kaşığı kızartma yağı
2 halka konserve ananas
2 yemek kaşığı mayonez
3-4 dal taze yeşillik

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Patatesi haşlayın, soyun ve kalın bir rende ile rendeleyin. Soğanı küçük küpler halinde kesin ve karamel rengi olana kadar kızartın. Tavuk filetoyu haşlayın ve küpler halinde doğrayın. Sert peyniri ince bir rende ile rendeleyin. Ananas halkalarını ve salamura mantarları küçük küpler halinde kesin.

Malzemeleri yerleştireceğimiz derin salata kasesini streç film ile kaplayın. İlk kat olarak sert peyniri yerleştirin. Ananas küpleri ile bir sonraki katmanı yapın. Ananas tabakasının üzerine bir kat kızarmış soğan sürün. Mantar küplerini soğanın üzerine koyun. Tavuk küplerini mantar katmanının üzerine koyun ve mayonez ile kaplayın. Rendelenmiş patatesi ile son katmanı hazırlayın.

Salatayı bir kaç saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce salata kasesini düz bir salata tabağına ters çevirin, streç filmi çıkarın, taze yeşillikler ile süsleyin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir